Életmód

A világon semmi baj nincs a narancsbőrömmel – zseniálisan szerelte le kritikusát az edző

Vajon mikor tanulják meg végre az emberek, hogy senkinek nem mondhatják meg, hogy kellene kinéznie?

Nagyon úgy tűnik, hogy még jó sokára… Legalábbis erre utal Jessi Kneeland esete, amiről a közelmúltban számolt be a Today.com amerikai hírmagazin. A lapnak Jessi, a 30 éves New York-i edző elmondta, hosszú évekbe és kemény lelki munkájába került, mire megtanulta elfogadni és úgy szeretni a testét, ahogy van.

Szerencsére sikerrel járt, és azóta elszántan küzd azért, hogy mások is így tegyenek. Instagram-oldalán csupa önbizalomnövelő, a pozitív testkép fontosságát hangsúlyozó posztot oszt meg, legutóbb például egy olyat, amin edzés közben látható, és amin egyértelműen látszik combján a narancsbőr.

Oh hey there, have you met my fancy fat? It's these pretty dimples along the back of my legs and butt. Some people think fancy fat is “bad,” and will try to convince you to get rid of yours, but we know better. Fancy fat is just a natural, healthy, built-in decoration. (Or at least that's how I choose to see it.) # Note: There is absolutely nothing objectively true about statements like “cellulite is ugly” or “perfectly smooth and toned is more attractive.” Those are just examples of a social reality we pass along to each other so often, that our brains start to believe they must be true, they're “natural,” or they're “just the way things are.” # But they're not. We can change the way we see things by interrupting those old thoughts, challenging and examining them, noticing how they affect us, changing what we expose ourselves to, and finding new beliefs that affect us in a more positive way. # Which exactly what I've done by re-casting my so-called embarrassing cellulite in the role of beloved Fancy Fat. ❤️ # PS my fancy fat is more visible in some lighting or poses, and less visible in others. These 2 photos were taken when I happened to notice it popping recently in the mirror at my gym. ????

Jessi Kneeland (@jessikneeland) által megosztott bejegyzés,

“Persze, rejtegethetném is ezt a fotót, és gondolhatnám azt, hogy a narancsbőr gáz. Ehelyett inkább arra gondolok, hogy ezek az apró gödrök és domborulatok természetes és egészséges részei a testemnek, amolyan beépített díszítőelemek” – írta a poszthoz, ami a közzétételét követően zömében pozitív hozzászólásokat kapott.

Akadt azonban néhány hozzászóló, akit egyáltalán nem lelkesített Jessi önbizalma, és akik azzal igyekeztek letörni lelkesedését, hogy hozzávágták, hogy a narancsbőr csúnya, és valami olyasmi, amit az ember nem mutogat a széles nyilvánosság előtt.

Bocs, haver! A túlsúlyomtól nem vettem észre, hogy narancsbőröm van” – kezdte ironikus válaszát az egyik trollnak Jessi, majd hozzátette, ő és a “természetellenes, egészségtelen” teste azért csak maradnak az Instagramon, hogy végre mindenkivel megértessék, a narancsbőrrel nincs az égvilágon semmi baj!

Jessi egyébként a Today Style-nak őszintén elmondta: aki azt állítja, hogy szereti a testét, majd hozzáteszi, hogy “kivéve”, igazából nem szereti a testét. De igazság szerint akkor is talál majd magán kivetnivalót, ha sikerül elérnie az “álomalkatot”. Jessi szerint az igazi önbizalom az, amikor valaki minden további nélkül ki meri jelenteni (vagy meg meri mutatni) például, hogy narancsbőre van, és nem szégyelli el magát.

Olvass még többet a narancsbőrről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top