Életmód

Everness Indián Nyár: zenék az elmélyülés jegyében

Naplemente chill out, spirituális zenék, hangfürdők, szóló és nagy zenekari fellépők – az Everness Indián Nyár idei zenei kínálata felhőtlen szórakozást, feltöltődést és elmélyülést ígér az őszi Balaton partján.

A Everness Indián Nyár mindig egy kicsit intimebb, családiasabb hangulatot hoz a júniusi nagyfesztivál után, az önmagunkba és a közösségbe feledkezést pedig szerettük volna a zenei palettával is megtámogatni – mondja Klein Csaba, az Everness önismereti és életmód fesztivál igazgatója. “Sok régi arc tűnik majd fel a színpadokon, de mint mindig, idén is fontosnak tartottuk, hogy a kisebb, feltörekvő hazai zenekarok is lehetőséget kapjanak.”

Everness Indián Nyár: zenék az elmélyülés jegyében

Tény, hogy az Everness zenei vezetője tudhat valamit, mert szinte minden évben elhoz hozzánk olyan előadókat, akikről még sosem hallottunk, ellenben később rendre jelentős zenei díjakkal térnek haza.

A mostani őszi fesztiválon köszönthetjük az indiai népzenéket feldolgozó The Tapi Projectet, illetve az egzotikus hangszereken világzenét játszó Meybahart. Gozlán Fatima ezúttal egy szóló projekttel érkezik, különböző technikai eszközöket használ saját hangja és hangszerei megszólaltatására. A fesztivál történetében először fúziós jazzmuzsika is felcsendül a négytagú JamEmese előadásában. Esténként Naplemente DJ-k fokozzák a Balaton-parti chill out életérzést.

A fesztiválozók ezúttal is feltöltődhetnek a gyógyító rezgésekkel: Bársony Bálint Hangutazók produkciója, illetve az orosz Stepan Christanov ad majd hangfürdőt.“Fontosnak tartottuk, hogy egy kicsit szellősebbre vegyük a zenei színpadok programját, több időt adjunk a közönségnek a koncertek befogadására, értelmezésére” – mondja a fesztiváligazgató.

Idén az egész fesztivál koncepciójában hangsúlyos szerepet kap az elmélyülés, nem véletlen, hogy a programok jelentős része több napon átvonul, egymásra épül. Törekedtünk rá, hogy a zenei megélésekre is hagyjunk kellő időt és teret.

Everness Indián Nyár Fesztivál: 2017. Szeptember 14-17., Alsóörs, Pelso Camping

További információ: www.everness.hu

Kedvezményes jegyvásárlás: http://www.everness.hu/hu/jegyek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top