Életmód

Soha ne használj emojikat a munkahelyeden, jó?

Egy friss tanulmány szerint inkompetensnek tartanak majd, ha a munkahelyi levelezéseinkben mosolygós emojikat használunk.

Hogy a baráti levelezésekben már alig vannak betűk az emojik mellett, az természetes. De az még mindig meglepő, mikor egy fontos munkahelyi levelezésbe mosolygós arcok vannak ékelve – meg is van róla a véleményünk. Legalábbis ezt állítja egy friss izraeli tanulmány, ami szerint inkompetensnek gondoljuk majd a smiley-jellegű emojikat használó kollégákat.

Soha ne használj emojikat a munkahelyeden, jó?

A kutatásban az alanyoknak hasonló, hivatalos leveleket kellett értékelniük melegség és kompetencia szempontjából – néhányban voltak emojik, néhányban nem. Kiderült, hogy az emojiktól nem gondoljuk szívélyesebbnek a levél íróját, viszont azt feltételezzük majd, hogy nem annyira kompetens a szakterületén.

A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók is sokkal részletesebb, szakmaibb levelet írnak, ha az eredeti üzenet nem tartalmaz emojikat, és sajnos az is, hogy ha nem tudják a feladó nemét, a legtöbben nagy valószínűséggel nőt sejtenek egy emojikkal teleszórt levél mögött. 

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top