Életmód

Megúszható a parkolási bírság

Létezik néhány eset, amikor bár az autós hibázik a parklójegy megváltásakor, méltányosságból mégis elengedhetik a büntetését.

Akár el is engedhetik a büntetését annak az autósnak, aki véletlenül felcserélte autója rendszámának karaktereit vagy a zónakódot, miközben SMS-sel váltotta meg a parkolójegyét. Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ügyvezető elnöke szerint, bár szigorúak a vonatkozó szabályok, méltányosságra csak abban az esetben lehet számítani, ha az adott település vagy kerület helyi rendelete azt lehetővé teszi 

Általában azokban az esetekben engedik el a bírságot, a települések, ha az autós az adott várakozási övezetben, kórházban volt gyógykezelésen, és ezért lépte túl a meghatározott várakozási időt, vagy ha mobilparkolásnál egy karaktert eltévesztett, esetleg két karakter felcserélésével adta meg a rendszámot vagy a zónakódot.

Mobilparkolásnál egyébként, ha az üzenet elküldését követően azonnal észleli az autós a hibát, akkor a helyes rendszámmal újraválthatja a jegyet – olvasható a hétfői Magyar Hírlapban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top