Döbbenetesen erős videó arról, mit csinál egy segítőkutya gazdája rohama alatt

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A videó megosztója öt éve szenvedett súlyos fejtraumát: azóta rendszeres rohamok gyötrik, amik a segítőkutyája nélkül akár életveszélyesek is lehetnek.
2017. 08. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A szóban forgó fiatal nő Janaye, akinek vezetéknevét nem hozták nyilvánosságra, a közelmúltban egy döbbenetes videót osztott meg arról, hogyan segít neki kutyája a rohamok alatt. A rövidke felvétel Coltot, a négylábú segítő kutyát tréning közben mutatja: a felvételen jól látszik, hogy Colt a saját testével védi gazdája fejét a sérüléstől.

Janaye elmondása szerint erre azért van szükség, mert a fejtraumája miatt egy bármilyen újabb, kisebb sérülés is végzetes lehet számára. Az elmúlt évek során Colt a gazdájától megtanulta, hogy ha a gazdája a földön fekszik és ütemesen mozog (mint egy roham alatt), azonnal siessen a segítségére.

Colt, a segítő a saját testével óvja Janaye fejét attól, hogy sérülés érje. A gazdi egyébként a videóban elmondta azt is, a pózt igyekezett úgy kitalálni, hogy az ne csak számára legyen hasznos, de Colt számára se legyen fájdalmas.

Olvass még többet segítőkutyákról az NLCafé oldalán: 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus