Életmód

Sinéad O’Connor megrázó videót készített az öngyilkosság vonzásáról

Öngyilkos gondolatairól, magányáról és mentális problémáiról beszél Sinéad O'Connor a Facebook-oldalára feltöltött, megrázó videóban.

Sinéad O’Connor elmondta, azért töltötte fel a videót, hogy segítsen másoknak megérteni a mentális betegségben szenvedőket. “A mentális betegség olyan, mint a drogok: nem érdekli, ki vagy” – mondta. “Most egy motelben élek New Jersey-ben. Teljesen egyedül vagyok. Egyáltalán senki nincs az életemben, kivéve az orvosomat és a pszichiáteremet – ő a legédesebb ember a világon –, aki mindig azt mondja, én vagyok az ő hőse, és ez az egyetlen dolog, ami életben tart. És ez szánalmas” – vallja be sírva az énekesnő.

Az ír énekesnő kritizálja a családját, amiért nem viselték jobban gondját az elmúlt két évben. “Egy vagyok a millióból. Azok az emberek, akik mentális betegségben szenvednek, a legsebezhetőbbek a világon. Nem tudunk gondoskodni magunkról, nektek kell gondoskodni rólunk. Az egész életemben azon pörgök, hogy ne haljak meg, és ez nem élet. Nem fogok meghalni, de akkor is, így nem lehet élni” – mondja.

Sinéad O'Connor (forrás: Tumblr)
Sinéad O’Connor (Forrás: Tumblr)

Az MTI összefoglalója szerint az énekesnőnél 2003-ban bipoláris zavart diagnosztizáltak, később azonban azt mondta, félrediagnosztizálták, és valójában depresszióban és poszttraumás stressz szindrómában (PTSD) szenved. A ’90-es években nagy sikereket elért O’Connor többször részesült pszichiátriai kezelésben. 2012-ben világ körüli turnéját kellett megszakítani pszichés problémák miatt, 2016 májusában egy amerikai turnéja során rövid időre el is tűnt. Legutóbb 2015-ben lépett fel Budapesten.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top