Életmód

Hazudott az indiai rendőrpár az Everest megmászásáról, kirúgták őket

Egy másik indiai hegymászó fotójára montírozta rá magát a házaspár, de kiderült a csalás.

Vizsgálattal bizonyították, hogy hamisak azok a fotók, amelyeket egy indiai rendőr házaspár, Dines és Tarakesvari Rathod tett közzé annak alátámasztására, hogy tavaly tavasszal feljutott a Mount Everestre – közölte hétfőn Maharastra állam rendőrsége, amely ezek után kirúgta a párt.

A vizsgálat az után indult, hogy más hegymászók csalással vádolták a párt, akik állításuk szerint első indiai házaspárként hódították meg a világ legmagasabb csúcsát, a 8850 méter magas Everestet.

A rendőrség megállapította, hogy a 2016. május 23-i csúcsra érésről bemutatott fotókat manipulálták.
Szahebrao Patil rendőrfelügyelő azt mondta, hogy a pár félrevezető információkat tett közzé, és szégyent hozott Maharastra rendőrségére. A katmandui turisztikai hivatal 10 éves mászási tilalommal sújtotta a hamisítókat.

A nepáli hatóság tavaly ugyan először igazolta, hogy feljutottak az Everestre, de hamarosan egy másik indiai hegymászó jelezte, hogy a fotók, amelyeket a pár közzétett, valójában az ő képei, amelyekre Dines és Tarakesvari Rathod csak rámontírozta magát.

Más kétkedők szerint a nevezett napon nem volt elég jó az időjárás a csúcstámadásra, ráadásul a fotón a házaspár másféle cipőt visel, mint az expedíciójukon készült többi fényképen. A bírálók szerint a szélsőséges feltételek miatt a csúcs közelében már nem lehet lábbelit váltani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top