Életmód

Beszólt a szoptató anyukának a brit múzeum munkatársa – nem kellett volna

A kisgyerekes anyuka épp egy londoni múzeumot látogatott gyermekével, mikor a kicsi megéhezett. Meg szerette volna szoptatni, de a biztonsági őr felszólította, takarja el magát.

Szóhoz sem jutottam a döbbenettől, mikor az egyik női alkalmazott odajött hozzám, és felszólított, azonnal takarjam el magam” – mesélte a BBC brit hírcsatornának az anyuka, miután a közelmúltban rápirítottak, mikor nyilvános helyen igyekezett megszoptatni kisbabáját.

A nő, aki a vele történteket először a Twitteren hozta nyilvánosságra vaguechera név alatt, azt írta, épp a londoni Albert and Victoria Múzeumot járta be gyermekével, mikor a kicsi megéhezett. A nő a múzeum udvarán ült le, hogy megszoptassa a gyermeket, ezután érkezett meg az egyik munkatárs.

Vaguechera az eset után több posztot is feltöltött az oldalára, ezek közül az egyikben elárulta, mióta megszületett a gyermeke, igyekezett mindig tekintettel lenni a környezetére, “de mindenki tudja azt is, milyen kihívást jelent adott esetben egy izgő-mozgó egyéves szoptatása” – tette hozzá.

Az anyukát leginkább az háborította fel, hogy a kiállítóteremben, sőt még a múzeum udvarán is bőséggel akadtak hiányos öltözetű vagy épp fedetlen keblű szobrok. Az egyik ilyen előtt le is fotózta magát a nő, a képhez pedig ironikusan ezt írta: “Kihajítalak a múzeumból a meztelen melleid miatt! De hát márványból vagyok! Ó, az más. Akkor minden rendben!

Vaguecherának egyébként nem a megszólítással volt baja: azt mondja, az alkalmazott udvarias és kedves volt vele, ettől függetlenül ő rosszul érezte magát az incidens és a felszólítás miatt. Mint mondta, egy olyan édesanyának, akinek kevesebb az önbizalma, komoly traumát jelentett volna az eset.

A posztra utóbb reagált az érintett múzeum is. Az igazgató, Tristan Hunt azt írta, nagyon sajnálják a történteket. “Minden dolgozónk tisztában van vele, hogy a múzeum területén az édesanyák ott szoptatnak, ahol jólesik nekik. Azoknak, akik ebben az intim helyzetben magányra vágynak, külön helyiségeket alakítottunk ki” – írta majd hozzátette, kivizsgálják az esetet, és emlékeztetik a szabályokra a munkatársaikat is.

Olvass még többet a szoptatásról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top