Életmód

Felismeri az erőszakos érintést az okos ruhatapasz

A ruhák belsejébe ragasztható tapasz érzékeli, ha durván ragadják meg a viselőjét, és figyelmeztető jeleket küld az ismerőseinek.

 Zseniális találmányt fejlesztettek ki a Massachusetts Institute of Technology kutatói: az “Intrepid” névre hallgató okoseszköz egy tapasz, amelyet a ruhánk belsejébe tudunk ragasztani, hogy jelezze, ha valaki erőszakosan ér hozzánk.

Felismeri az erőszakos érintést az okos ruhatapasz

 Persze az még önmagában nem elég, ha az eszköz felismeri az erőszakos érintést – ahogy még az sem, ha ezután jelet küld a hozzá tartozó applikációra, amely megkérdezi tőlünk, hogy atrocitás ért-e minket. Ám ami ezután következik, az már inkább hasznos lehet: ha nem válaszolunk a telefonunk kérdésére, az app üzenetben figyelmezteti a beállított kontaktjainkat az esetleges veszélyre, amelybe kerültünk.

 Az okos ruhatapasz ugyan nem tudja megakadályozni a szexuális bántalmazást, de segíthet, hogy mielőbb a segítségünkre siessenek. Ezen a videón megnézheted, hogyan működik:

 mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top