Életmód

38 év után találtak egymásra a pécsi testvérek a Facebookon

38 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy Tolnában élő nő végre megtalálja két fiútestvérét, a nála fiatalabb ikreket. A nő a lánya segítségével kutatott a testvérei után, akikről csupán annyit tudott, hogy annak idején melyik általános iskolába jártak. Végül a Facebook vezette nyomra.

Egy nagyon szép történet, megható köszönetnyilvánítás kering napok óta a közösségi oldalon, miután egy Tolnában élő nő hosszú évtizedek után végre megtalálta iker fiútestvéreit, Attilát és Mihályt. Szidónia a szülei korai válásának következtében nem sokat tudott az öccseiről, a 38 évig tartó keresésben csupán arra támaszkodhatott, hogy a fiúk 1972-ben születtek, és az Anikó utcai általános iskolába jártak.

Szidónia lánya, Zsanett is már vagy tíz éve segít az édesanyjának a keresésben, különféle közösségi oldalakon próbálkozott – meséli a Borsnak. Mint mondja, gyakorlatilag az összes Tóth Attila és Tóth Mihály nevű, hasonló korú férfinak írt már, de sajnos mindegyik nemleges vá­laszt küldött vissza. Ám a kitartó munkának sok év után mégis meglett az eredménye: nem olyan rég pontosan az az Attila és Mihály igazolták őt vissza Facebookon, akiket kerestek. Mint kiderült, a két fiú is ke­reste Szidóniát még húsz évvel ezelőtt, de mivel nem jártak sikerrel, feladták. Egyikük nyolcvan kilométerre lakik tőlük, Pé­csett, másikuk pedig a fővárosban. Hamarosan találkozhat a család két fele.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top