Életmód

Ennél erősebb posztot a nemi erőszakról még nem láttunk

Briana Wiseman egyszer és mindenkorra tisztázza, mi a baj a "ha úgy öltözött, ne csodálkozzon" hozzáállással. Mindezt ráadásul a kutyája segítségével teszi.

Hogy mi köze van egy tál ínycsiklandó ételnek és egy jól nevelt kutyának a nemi erőszakhoz? Lehet, hogy első ránézésre nem tűnik úgy, pedig a kettőnek nagyon is van köze egymáshoz. És ez nagyon szemléletesen kiderül a 22 éves pincérnő, Briana “Bree” Wiseman Facebookra töltött posztjából.

“Üzennék valamit azoknak az embereknek, akik azt mondják, a nők, akik kihívó, lenge ruhában mutatkoznak, kiáltanak az erőszakért. Nos, ő itt a kutyám. A kedvenc étele a steak, amit – igen, jól látjátok – neki szemmagasságban tettem az asztalra. A kutyám mégse nyúl hozzá. Miért nem? Mert azt mondtam neki, hogy nem szabad. Ha a kutyám jobban nevelt, mint amennyire te az vagy, gondold át az életed.”

Bree posztját eddig a pillanatig több mint 270 ezren osztották meg, és több ezren kommentelték. A hozzászólók szinte kivétel nélkül egyetértettek Bree posztjának üzenetével és azzal is, hogy az üzenethez a kutyáját használta közvetítőnek. “Egyszer és mindenkorra elegem lett az áldozathibáztató emberekből. A nemi erőszakért egyetlenegy ember felelős: az erőszakoló” – mondta később Bree a Huffington Postnak.

Hozzátette, egy normális világban az embereknek nem kellene öltözködés közben arra is gondolniuk, vajon nem túl kihívó-e a ruhájuk, vajon nem fogják-e őket megerőszakolni miatta. “Szeretném, ha mindenki számára egyértelmű lenne, hogy ha így gondolkodunk, az gond, szeretném, ha összefognánk az áldozathibáztatás ellen.”

Bree az amerikai hírportálnak elmondta, ha egy négyéves kutya elég értelmes ahhoz, hogy felfogja a “nem” szó jelentését, és tiszteletben is tartja annak ellenére, hogy közben olyan kívánatos dolgot lát maga előtt, amitől szó szerint csorog a nyála, akkor a felnőtt embereknek is meg kell érteniük a “nemet”, függetlenül attól, vágyaik tárgya hogyan van öltözve. “Nem értem: egy egyszerű állat hogyan értheti meg mindezt, míg a felnőtt népesség egy jó része nem?” – tette fel a kérdést.

Olvass még többet a nemi erőszakról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top