Életmód

Pár óráig volt csak a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos

Nincs miért aggódnia Bill Gatesnek, mert már ismét ő a leggazdagabb ember a világon. Igaz, az Amazon-alapító Jeff Bezos tegnap pár órára átvette a vezetést, de aztán konszolidált a tőzsde.

Tegnap volt pár óra, amíg nem Bill Gates, hanem Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója a vezette a világ leggazdagabb embereinek listáját, ám estére minden visszaállt a “rendes” kerékvágásba.

A pár órás elsőséget az okozta, hogy csütörtökön rekordmértékben kereskedtek az Amazon részvényeivel, amelyek árfolyama a nap közepére rekord magasra, 1083,31 dollárra nőtt. Bezosnak 80 millió darab részvénye van, az Amazon részvényeinek 17 százalékát birtokolja, ennek az értéke több mint 87 milliárd dollárra rúgott a kereskedés csúcsán.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója
Jeff Bezos, az Amazon alapítója

Bezos nettó vagyonának értéke mintegy 90,60 milliárd dollár volt a részvényárfolyamok alapján a kereskedés csütörtöki nyitásakor. Bill Gates vagyona ekkor 90,1 milliárd volt.

A kereskedés végére az Amazon árfolyama 1046 dollárra esett, majd az árfolyam további 2 százalékot csökkent a New York-i tőzsdezárás után.

A szupergazdagok listáját négy éve – a csütörtöki néhány órás megszakítást eltekintve – Bill Gates vezeti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top