Életmód

6 nő, 6 orgazmus – 40-es nők mesélnek

"A legfontosabb, hogy saját magamnak boldogságot akarjak okozni. Sok nő szerintem ezért nem tapasztalja meg a csúcsot, mert csak a párjával van elfoglalva, és nem gondol arra, hogy magával is szeretkezzen." – Hat negyvenes nőt faggattam orgazmusról, önkielégítésről és a jó szexhez vezető útról.

Emlékszel az első orgazmusodra? Milyen volt?

Gabi (37): “Igen, 21 éves voltam, és egészen elszánt, hogy most már legyünk túl rajta… Szerencsére nem volt rossz élmény, és még nagyobb szerencsémre azóta főleg egyre jobb szexuális élményekben volt összességében részem. Egy nálam 5 évvel idősebb, izmos, gyönyörű bőrű, tetovált rockzenész sráccal jártam, aki akkor már két éve szerelmes volt belém, így tökéletes biztonságban éreztem magam. Ennek ellenére közel sem volt nagy durranás. Szinte semmire nem, csak a bársonyos bőrére emlékszem, és hogy a takaró alatt valami »feszít«, meg a félig csalódottságra, hogy most komolyan ennyi az egész? Utólag látom, hogy ezt a saját, tapasztalatlanságból adódó passzivitásom okozta, ma már a betakarózás mindig elmarad, cserébe extázis szinte soha.”

Eszter (35): “Ó, nagyon is emlékszem. Magamnak csináltam: egy szexuális felvilágosító könyvben olvastam, hogyan szoktak önkielégítést végezni a nők, és persze, hogy kipróbáltam. Esetlenül, ügyetlenül, szégyellősen és a hittanóráknak köszönhető bűntudattal fogtam hozzá, de aztán elég hamar belejöttem. Emlékszem, annyira beleszédültem a testi tünetekbe, hogy alig bírtam végigcsinálni, utána pedig hosszú percekig csak feküdtem a takaró alatt, és arra gondoltam, ennél jobb dolog nincs a földön. Ezen felbuzdulva azt hittem, a pasikkal is ilyen könnyen jön majd a csúcs, de tévednem kellett, sok tanulás, gyakorlás, puncitorna és önismeret kellett ahhoz, hogy egy férfival is át tudjam élni az első orgazmusom. Emlékszem, szexuálterapeutához is el akartam menni, mert annyira nem tudtam átadni magam a szexnek – pontosabban a férfinak.”

5 nő, 5 orgazmus - 40-es nők mesélnek

Kata (40): “Kislánykoromban mindig elégedetlen voltam az alakommal. Túl nagynak találtam a hasam, ezért tizenegy-két évesen titokban hasizomgyakorlatokat végeztem. Felülés, lábemelgetés, amíg csak meg tudtam moccanni. Egy délután az ágy szélén ültem, hátul támaszkodtam, és a lábaimat emelgettem: felemel, terpesz, zár, leenged. Épp abba akartam hagyni, mert éreztem, hogy görcsöl az alhasam, amikor elkezdett áramolni valami a gyomromból, végigfutott a lábaimon, és már nem tudtam abbahagyni, sőt még jobban belehúztam, és egyszer csak jött egy katartikus »érzés«. Fogalmam nem volt, mi az, de nagyon nagy boldogság volt, ott az ágy szélén, kislányként. Sok sok évvel később, amikor végre eljutottam egy »igazi« csúcsra, jöttem rá, hogy bizony az az »érzés« az orgazmus volt.” 

Rita (38): “Tizenöt éves lehettem, és petting közben történt. Valahogy teljesen természetesen jött, amiért hálás vagyok. Nem görcsöltem rá, mivel nem is nagyon tudtam, mi történik, nem voltak elvárásaim. Megtörtént, és kész.”

Barbara (39): “Emlékszem, az első szex egy autóban történt, bár a páromat legalább jól ismertem, akkoriban már 5 hónapja »jártunk«. Bár az élmény nem volt rossz, de a csúcsra nem tudtam eljutni. Fájdalmat nem éreztem, csak érdekes nemi izgalmat, mégsem volt kielégítő. Nagyon elkeseredtem, mert azt hittem, bennem van a hiba. Aztán a pasim addig kereste hozzám az utat, amíg végre hangosan sikoltoztam egykori tetőtéri gyerekszobámban. 22 éves voltam ekkor. Soha nem fogom elfelejteni.”

Sára (38): Nagyon korán, tizenévesen esett meg. Ráleltem apukám pornókazettáira, és miközben néztem, fura, de jó érzés jött odalent. Mivel senkitől nem tudtam az önkielégítésről semmit, a sarkamon ültem, mozogtam, és jött… Aztán persze ezen a technikán finomítottam. Pasival az első igen döbbenetesen jó orgazmusom nem közösüléstől volt, hanem nyalástól. Egy idősebb fiú vezetett be ezekbe az örömökbe.” 

Mi kell ahhoz, hogy el tudj jutni a csúcsra?

Gabi: “Nekem leginkább az, ha látom, hogy egy pasi mennyire belepörgeti magát. A szerelem persze szépen megtupírozza az élményt, de nekem az egyik legdurvább ajzószer, ha diszkréten, de azért hangosan élvezi a partnerem. Utálom a némán, gépiesen élvező pasikat. Azt is szeretem, ha valaki láthatóan technikás, nem matat, hanem magabiztos, és az ujjait sem fél használni. Az én tapasztalatom szerint valahogy a mediterrán pasik között többen vannak, akik kevésbé ösztönszerűen, hanem tudatosan szexelnek.”

Eszter: “Nekem elsősorban a megfelelő lelki- és idegállapot. Ha nem vagyok kipihent, ha nem érzem jól magam a bőrömben, ha érzem a pasim részéről az elvárást, akkor nem megy. Ebben az állapotban nagyon sokáig meg tudok lenni nélküle; ellenben ha jól vagyok, akkor folyamatosan pulzál bennem a vágy, hogy csináljam, csináljuk. Gyakran megesik, hogy akkor is elkezdem, ha semmi kedvem hozzá, rájöttem ugyanis arra, hogy az orgazmus ki tud billenteni a legpocsékabb hangulatból is.”

5 nő, 5 orgazmus - 40-es nők mesélnek

Kata: “A legfontosabb, hogy saját magamnak boldogságot akarjak okozni. Sok nő szerintem ezért nem tapasztalja meg a csúcsot, mert csak a párjával van elfoglalva, és nem gondol arra, hogy magával is szeretkezzen. A férfiak is ezt akarják, így nekik is könnyebb. A többi technika kérdése.”

Rita: “Az, hogy kellőképpen le tudjak lazulni, és ne agyaljak. Korábban azt gondoltam, hogy a megfelelő személy, energiaszint, hangulat kell hozzá, de ezek nélkül is tud működni. Akkor és ott dől el minden. Lehetett borzasztó napom, és lehetek hullafáradt, nem akadály, de ha nem vagyok olyan passzban, semmi sem segít.”

Barbara: “Megfelelő lelkiállapot, kiegyensúlyozottság, bizalom, kölcsönös tisztelet és vonzalom. Ne legyek feszélyezett, érezzem, hogy el tudok lazulni, legyen jó érzés a másik féllel lenni, előtte levetkőzni. Tudjam elhagyni a megfelelési kényszereket. Már ha a partnerről is szó van. Önkielégítésnél bőven elég, ha stimulálom a csikóm.”

Sára: “Nem annyira jellemző, hogy lelkileg is rá kell hangolódnom. Célirányosan is képes vagyok magamat kielégíteni. Például a zuhanyzóban. Szexben azért több ráhangolódás kell. De azt vettem észre, hogy ebben kicsit pasis vagyok. A lelkemtől függetlenül a testem képes rá.” 

Hogyan tudsz eljutni a csúcsra?

Gabi: “A külső orgazmusnál mindig a csiklómnak és a fürge, határozott nyomást gyakorló pasiujjaknak (vagy sajátnak) adok hálát, míg a viszonylag ritkább, de legalább ennyire intenzív belső orgazmusok a hosszú izgatást követően ütnek be… Azt hiszem ilyenkor főleg a rengeteg izgatás, változatos pózok és a hosszabb ideig tartó szex az, ami gyönyörűen előidézi.”

Eszter: “Akár önkielégítésről van szó, akár szexről, a csiklómé a főszerep, ha azt nem stimulálom, nem tudok elmenni. Erre jó pár bevált technika és segédeszköz áll rendelkezésemre.” 

Kata: “Csiklóval viszonylag hamar eljutok a csúcsra, és gyakorlatilag bármikor. Néha, ha nagyon nagy a vágy, akkor csikló izgatása nélkül is a hagyományos – nő alul, férfi felül – pózban, úgy, hogy fogom a csípőjét, és én irányítok. Ez a legjobb nekem!” 

Rita: “Szerencsére szinte bárhogy, ha megfelelő lelki- és tudatállapotban vagyok. Mióta a kezembe került a Multiorgazmusos pár c. könyv, és olyan partnerem van, aki ennek a mestere, egészen máshogy tekintek az orgazmusra. Nem egy csúcs, hanem egy állapot, aminek fenntartása és többszöri visszahozása tanulható. Többé már nem cél az elérése, sokkal izgalmasabb az odavezető út és az az állapot, amibe juttat az orgazmus előtti utolsó pillanat folyamatos fenntartása.”

Barbara: “Nekem olyan pózok, segédeszközök és technikák kellenek, amik segítségével el tudom érni a csiklóm felső részét és a G-pontot is.” 

Sára: “A célirányos csiklósimogatás néha nem elég. Pontosabban gyorsabb, ha simogatás is társul hozzá bárhol pluszban is. Amit viszont a korral tapasztaltam meg, az a hüvelyi orgazmus. Nem gyakran, de szerencsére előfordul.” 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top