Életmód

16 éves lány harcolta ki a hidzsábos emojit

Most már a hidzsábot viselő nők is választhatnak olyan emojit, ami őket reprezentálja, ezt pedig egy szaúdi kamaszlánynak köszönhetik!

Az emojikészlet először csak egy rakás vicces piktogram tárháza volt, mára azonban a társadalmi egyenlőségért való küzdelem egyik harctere lett, így szinte nap mint nap érkezik valamilyen panasz vagy kérvény, melynek hatására folyamatosan születnek az újabb, sokszínűbb képecskék.

16 éves lány harcolta ki a hidzsábos emojit

Az alig 16 éves Rayouf Alhumedhi például azért küzdött, hogy a készletbe bekerüljön a muszlim nőket reprezentáló hidzsábos emoji is. Állítólag az egész ötlet akkor merült fel, mikor a kamasz barátaival sms-ezett egy WhatsApp-csoportban, és rájöttek, hogy nincsen olyan emoji, amely őt szimbolizálná. A lány megírta kérvényét a Unicode Consortiumnek, és most hétfőn, a nemzetközi emojinapon (!) az Apple már be is jelentette, hogy néhány más javaslat mellett Alhumedhi indítványát is elfogadták.

A hidzsábos emoji mellett a tervek szerint érkezik majd szoptatós nő is, és elvileg mindegyik több bőrszínben lesz majd választható.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top