Életmód

A vizes vb ideje alatt rendőrök zaklatják a szexmunkásokat

Közel három hete rendszeresen elküldik a rendőrök a szexmunkásokat azokról a helyekről, ahol eddig legálisan dolgozhattak. Mégpedig arra hivatkozva, hogy a kerületi kapitány utasította erre őket.

Hetek óta nem engedik dolgozni a lányokat a IX. és a XV. kerületben – erről tájékoztatta az NLCafét a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, Földi Ágnes. A rendőrök arra hivatkoznak, hogy a kapitány kérésére küldik el a lányokat.

“Nem értem az egészet, hiszen a szexmunkások legálisan dolgoznak ezeken a területeken, az önkormányzat is igazolta, hogy a törvény betartásával a nap 24 órájában dolgozhatnak a védett övezeten kívül. Ehhez képest 2-3 rendőrautó áll mostanában ezeken a helyeken, és ha megjelenik egy szexmunkás, akkor azonnal elküldik őket. Mégpedig arra hivatkozva, hogy a kapitány rendelte el ezt, a vizes vb ideje alatt ez az új szabály. Csakhogy szerintünk a törvényeket nem a kapitány hozza, és nem is változtathatja meg. Arról nem is beszélve, hogy a vizes vb egészen máshol zajlik, és nem hiszem, hogy turisták tömegei lepnék el a lányok által használt területet. Időnként a rendőrség abba a hibába esik, hogy csak akkor tarthat rendet, ha a szexmunkásokat vegzálja, pedig ennek semmi köze a közbiztonsághoz. Többször kerestük a IX. kerületi kapitányságot, de a kérdéseinkre nem kaptunk választ. A lányok legális tevékenységet végeznek, tehát teljesen szabálytalan őket megakadályozni ebben!” – mondta el Földi Ágnes az NLCafénak.

A szexmunkások egyébként jelezték a helyszínen, hogy jogellenesnek tartják az eljárást, és szerették volna a járőrök nevét, jelvényszámát is elkérni, ám ők azt válaszolták, hogy nem kötelesek ezeket az adatokat megadni. Természetesen kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget is, és ők azt közölték, hogy a közelmúltban egyetlen szexmunkás sem tett panaszt rendőri intézkedés ellen. Amíg ez csak különböző cikkekben jelenik meg, azt addig csak híresztelésnek tekintik. Szerintük egy cikkben sem szerepelt a pontos helyszín és időpont, ezért nem tudnak a panasznak utánajárni a tények pontos ismerete nélkül. Hozzátették, hogy természetesen egyetlen rendőrkapitány sem változtathatja meg a jogszabályokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top