Életmód

Kis híján letépte egy 7 éves gyerek fülét egy veresegyházi tanár

A pedagógus olyan erővel húzta szét a gyerek két fülét, hogy a kislánynak felrepedt a bőre. Nem ez volt az egyetlen felháborító eset az intézményben.

Eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy veresegyházi iskola és annak vezetője ellen, miután több szülő is panaszt tett az ott történő iskolai bántalmazások miatt – számolt be a Tények.

Az intézményben több gyereket is megverhettek. Korábban egy édesanya azt mesélte a műsorban, hogy azért vette ki az iskolából a gyerekét, mert többször bántották. Az ügy kirobbanása óta több szülő is megkereste az anyát, és hasonló tapasztalatokról számoltak be. Egyikük azt mesélte, egy alkalommal olyan erővel húzta szét a 7 éves gyereke két fülét a tanár, hogy felrepedt a kislány bőre. A gyerek el sem akarta otthon mondani, mit tett vele a tanár, az édesanyja tanulás közben, otthon vette észre.

Elsimítottam a haját a szeméből a füle mögé, akkor kezdett jajgatni, hogy ez neki nagyon fáj. Akkor derült ki, hogy a füle tiszta seb, amit az okozott, hogy az iskolában bántotta a tanító nénije” – mesélte az édesanya.

Amikor az anya fotókat készített a gyerek sérüléseiről, és kérdőre vonta az igazgatót, ő mosolyogva csak annyit mondott, nincs itt semmiféle vizsgálat, az ilyen dolgok előfordulnak, és ő maga is bántalmazott már gyereket, mert van, hogy szükség van erre az iskolában.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kiskorú fogyatékossága miatt megvalósított hátrányos megkülönböztetés miatt indított eljárást, a Gödöllői Rendőrkapitányság pedig feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja az ügyet.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top