Életmód

Már heti egy szex is meghosszabbítja az életed

A szex pozitív élettani hatásait tapasztalatból ismerjük, de újabb jó hír lehet, hogy az együttlétektől a várható élettartamunk is megnő!

A szex nemcsak jó, de egészséges is – ez már több ízben bizonyosságot nyert. Egy friss kutatás szerint azonban a szex lehet a hosszú élet titka, ugyanis állítólag már heti egyetlen együttlét is képes lassítani a test öregedését.

Már heti egy szex is meghosszabbítja az életed

A kutatás szerint azok a nők, akik rendszeresen szexelnek, hosszabb telomerrel rendelkeznek (ez az a DNS-szál végén található kis szakasz, ami megakadályozza, hogy a kromoszómavégek összetapadjanak és a sejtosztódás közben védi a DNS-t a rövidülés káros hatásaitól). A kutatás összesen 129 nőt vizsgált és azt is megállapították, hogy már heti egy szex is meghosszabbítja az életünket – igaz, a férfiakról nem szól a fáma.

Az is tény, hogy a kutatás kevés alannyal dolgozott, és a test öregedését persze számos más faktor is befolyásolja, de ettől függetlenül azért örülhetünk a jó hírnek!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top