Életmód

Kivizsgálták, járvány miatt halt-e meg egy csecsemő a Honvédkórházban

Kiszivárogtak annak a belső vizsgálatnak az eredményei, amely a Honvédkórházban meghalt újszülött halálának körülményeit tárta fel.

A járványügyi vizsgálatok megállapították, hogy nincs kimutatható MRSA-, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló fertőzés a fővárosi Honvédkórház újszülöttjei körében. Az orvosok és a nővérek eredményei is negatívak – tudta meg a Magyar Nemzet. Nemrég néhány naposan meghalt egy koraszülött baba a Honvédkórházban, mert MRSA-baktériummal fertőződött meg, ezért kellett megvizsgálni, fenyeget-e járvány.

Kivizsgálták, járvány miatt halt-e meg egy csecsemő a Honvédkórházban

A szülők ugyanis az intézményt hibáztatják, egy másik meghalt újszülöttet és több megbetegedett csecsemőt is emlegettek. A kórházi források viszont más esetekről nem tudnak, és azt emelték ki, a meghalt baba eleve ki volt téve a fertőzésnek, mert a 30. hétre, körülbelül 600 grammal született, és közel 6 héttel volt elmaradva azonos korú társaihoz képest a fejlődésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top