Életmód

Saját várost építene a Facebook

Akárcsak egy hétköznapi városban, lakások, irodák, gyógyszertár, üzletek lennének benne. Így oldanák meg, hogy San Francisco környékén egyre drágábban az ingatlanok.

Mark Zuckerbergék a napokban a közösségi oldalon jelentették be: egy saját települést szeretnének létrehozni a cég székhelyéül szolgáló Menlo Parkon belül – közölte a Hvg.hu. Az elképzelés szerint a kisvárosban élelmiszerüzletek, gyógyszertár, irodák és lakások is lennének, akárcsak egy hétköznapi városban.

A Facebook várhatóan még ebben a hónapban benyújtja a szükséges terveket és kérelmeket, és arra számítanak, hogy az engedélyezés mintegy két évig tart majd. Az első épületek és szolgáltatások 2021-re valósulhatnak meg.

A Facebook Campusban mintegy 1500 lakás lesz majd, ezek 15 százalékát jóval a piaci ár alatt lehetne megszerezni. Ez, valamint a saját város létrehozása azért jelentős lépés, mert az elmúlt évekbe San Fransisco környékén az egekbe szöktek az ingatlanárak, mivel kicsi a kínálat, a kereslet viszont hatalmas. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top