Életmód

Ha ezek a jelek igazak rád, akkor nem szereted magad eléggé

Az élet túl rövid ahhoz, hogy folyton azon aggódjunk, mit gondolnak rólunk mások. Azt szeretnénk, ha mások szeretnének, de ez addig nehezen elérhető cél, amíg mi magunk nem szeretjük azt, akik vagyunk. Íme 11 jel, ami ha igaz rád, nem szereted magad eléggé.

1. Nem tudsz felszabadultan önmagad lenni

Azt gondolod, hogy az igazi éned nem elég szerethető ahhoz, hogy másoknak is megmutasd. Egy kicsit mindig szerepet játszol, hogy másoknak megfelelj, próbálsz olyanná válni, amilyennek a többi ember látni akar.

2. Nem mondod el az ötleteidet könnyen

Valami visszatart attól, hogy csak úgy közöld másokkal, mi jutott eszedbe. Egy hang a fejedben azt mondja, hogy az ötleteid nem jók annyira, és hogy a többiek mindig valami értékesebbel tudnak előállni. Meg kell tanulnod, hogy az ötleteid semmivel sem rosszabbak, mint bárki másé és értékelned kell magad annyira, hogy ne rejtsd el őket a világ elől.

3. Nem töltesz minőségi időt egyedül

Nem szeretsz a saját társaságodban maradni egyedül. Kényelmetlenül érzed magad, nem élvezed, ha kicsit magadra is fordíthatsz időt. Inkább keresed, mivel terelhetnéd el a saját figyelmedet, legyen az evés vagy tévézés.

4. Nem értékeled magad

Sok értékes tulajdonságod van, mint minden emberi lénynek. De te a pozitív értékeidet lebecsülöd, a negatívakat pedig felnagyítod. Sokszor azt mondod magadnak, hogy az, ami benned jó, nem fontos annyira, hogy kiemeld mások előtt.

5. Nem kényezteted magad

Úgy érzed, nem érdemled meg, hogy téged kényeztessenek. Másokkal kedvesen és szépen bánsz, de ha rólad van szó, elég ridegen állsz magadhoz. Pedig az önszeretethez fontos, hogy megtanuld: szükséged van arra, hogy élvezetet találj az életedben.

Ha ezek a jelek igazak rád, akkor nem szereted magad eléggé

6. Nem adsz magadnak pozitív megerősítést

Még akkor sem dicséred meg magad, ha valami fantasztikusat viszel véghez, vagy kiemelkedően sikeres vagy a munkádban. Átsiklasz az ilyen pillanatok felett, mert nem hiszed, hogy megérdemelnéd a figyelmet.

7. Nem vagy büszke a külsődre

A legjobban azt szeretnéd, hogy rád se nézzenek az emberek, csak a hibákat látod a testeden, azt, hogy mi rajtad a szép, figyelmen kívül hagyod.

8. Nem vagy büszke az intellektuális képességeidre

Bár okos vagy, mégsem hiszed el magadról. Mindig azt hiszed, mások jobban tudnak nálad mindent, és nem is akarsz vitába szállni velük, mert szerinted úgyis alulmaradnál.

 

9. Nem értékeled azt, amit csinálsz

Pedig rengeteget teszel meg másokért, a családodért, a barátaidért, segítesz nekik, ahol tudsz, csak épp észre sem veszed, hogy milyen pozitív hatással vagy az életükre.

10. Nem vagy boldog azzal, amilyen most vagy

Azt gondolod, hogy a jelenlegi éned nem túl szerethető, és nem vagy jó benyomással másokra. Szeretnéd, ha több önbizalmad lenne, hogy úgy tudj besétálni egy szobába, hogy a jelenléted számítson.

11. Nehezen nyílsz meg mások előtt

Zavarba jössz, és szégyelled magad, ha a félelmeidről vagy bizonytalanságaidról kell beszélned azokkal, akik közel állnak hozzád. Félsz, hogy azt gondolják majd, a te problémáid nem fontosak annyira, hogy beszéljetek róluk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top