Életmód

A 80 éves kosaras nénik bebizonyítják, hogy a sporthoz sosincs késő

A San Diego Splash női kosárcsapat tagjai mind elmúltak már 80 évesek, a játékot azonban komolyan veszik: lehet, hogy ők a legidősebbek a ligában, de a győzelemért játszanak!

 A San Diego Splash kosárlabdacsapatnál kevés inspirálóbb és motiválóbb dolog van a világon: a csapattagok mind elmúltak már 80 évesek, mégis minden edzés és meccs előtt lelkesen húzzák fel a kosárcipőt.

 A 87 éves Marge Carl elmondta, nem támasztanak nagy elvárásokat a csapattagokkal szemben: “Ha fel tudsz állni, és tudod mozgatni a lábad, jöhetsz.”  A versenyt ugyanakkor nagyon is komolyan veszik: a San Diegó-i nyugdíjasligában, amit 50 fölöttieknek rendeznek, félpályás, 30 perces meccseket, játszanak, és bár ők a legidősebbek, a 91 éves Meg Skinner szerint “a győzelemért játszanak”.

A 80 éves kosaras nénik bebizonyítják, hogy a sporthoz sosincs késő

 Világos azonban, hogy a győzelemnél többről van szó: az együtt töltött idő, a közös cél, a játék és a mozgás öröme a csapat valódi mozgatórugói. Azt gondolni pedig tévedés, hogy ezek a nagymamák mind rendelkeznek valamilyen kosaras múlttal: “78 éves voltam, mikor először húztam a lábamra kosaras cipőt” – meséli a 91 éves Grace Larson. “Az én lánykoromban nem volt lehetőség ilyen sportokra.”

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top