Életmód

Egy mérgező embernek semmi keresnivalója az életedben

A mérgező ember elszívja előled a levegőt, észrevétlenül manipulál, és képes arra, hogy az egész életedet tönkrevágja. Sokszor azért marad meg a környezetedben, mert nem engeded meg magadnak, hogy elküldd, mert nem akarsz senkit megbántani.

Pedig ha már felismerted, hogy az a bizonyos ember mérgező, akkor nem az ő lelkével kellene törődnöd, hanem azzal, hogyan mentsd magad. Egy mérgező ember esetében jogod van nem felvenni a telefont, és nem válaszolni az üzenetekre. Jogod van megtartani magadnak a címedet, hogy ne toppanjon be váratlanul az otthonodba. Jogod van kerülni a szemkontaktust, és hátat fordítani neki, ha az utcán találkoztok. Jogod van azt mondani, hogy egyedül akarsz maradni, ha szeretnéd, hogy tisztelje a magánszférádat.

Jogod van kihajítani a mérgező embereket az életedből, még akkor is, ha a saját anyádról, férjedről vagy ovis barátnődről van szó.

Azért nem teszed meg, mert a mérgező emberek tökéletesen tudják, hogyan kell bűntudatot kelteni benned. Ha belül úgy érzed, meg akarsz szabadulni tőlük, akkor ne hagyd, hogy random jó szándékú ismerősök megmondják, mit kell tenned, mert általában csak azt javasolják, hogy mindenki érdemel még egy esélyt, és meg kell bocsátani, mert család/barát/kolléga, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy haragot tartsunk. Egyszerűen vannak emberek, akiknél ez nem igaz, és nem haragtartásból, hanem önvédelemből kell távol tartanod magad tőlük.

Nem számít, hogy egy vérvonal, vagy hogy évtizedek óta barát valaki. Csak az számít, hogy ez az ember visszahúz téged, vagy nem. Hogy a beszélgetés vele mosolyt hagy az arcodon, vagy inkább leugranál a tizedikről utána. Ha úgy érzed, valakinek a jelenléte vagy akár csak egy üzenete stresszel, és szorongsz tőle, akkor semmi helye az életedben. Nem azt jelenti, hogy rossz ember lenne, csak neked nem megfelelő.

Egy mérgező embernek semmi keresnivalója az életedben

Szeretned kell annyira magad, hogy felszabadítod a hatása alól az életedet.

Lehet, hogy nehéz lesz. Rosszul érzed majd magad, mert nem köszöntöd fel ezeket az embereket a szülinapjukon, nem fizeted ki helyettük a számláikat, vagy nem integetsz nekik, ha véletlenül összetalálkoztok. De ha valaki mérgező, annak nem tartozol semmivel, sem az időddel, sem a tiszteleteddel, sem pedig a válaszaiddal. Nem kell elfogadnod őket ismerősnek a Facebookon, és semmi esetre sem kell meghívnod egyiküket sem a kerti partidra. Semmi szükséged rájuk az életedben.

Néhányan a környezetedből szívtelennek gondolnak majd ezért, pedig ez az egyetlen egészséges megoldás. Ha úgy érzed egy emberről, hogy az a fő hobbija, hogy téged bántson, akkor nem kell mentségeket keresned a viselkedésére. Pont elég ideig próbáltad már, hogy működjön a kapcsolat, itt az ideje, hogy elengedd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top