Életmód

Pénzbírság lehet Messi 21 hónapos börtönbüntetéséből

Nincs ellenére az ügyésznek, hogy Messi pénzbírsággal váltsa meg 21 hónapos börtönbüntetését.

Lionel Messit még 2016-ban ítélték el, mert 2007 és 2009 között 4,1 millió euró (1,26 milliárd forint) adót nem fizetett be. A bíróság 21 hónapos börtönbüntetést és kétmillió eurós (616 millió forint) bírságot szabott ki az FC Barcelona játékosára.

Most úgy néz ki, nem kell börtönbe vonulnia a focistának, mert az illetékes ügyész nem ellenzi, hogy Lionel Messi pénzbírsággal váltsa ki a 21 hónapnyi börtönt. Mindezt csak abban az esetben fogadja el, ha a törvények által előírt legmagasabb összeget szabják ki az argentin futballsztárra.

 

Vacaciones !!!! Nada más lindo que vos .. te amo

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés,

Messinek igazából nincs miért aggódnia. Ha nem váltják át pénzbírságra a börtönbüntetést, valószínűleg akkor sem kell börtönbe vonulnia, ugyanis Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

A Reuters úgy számol, hogy a kétmillió eurón túl várhatóan további 255 500 eurót kell majd fizetnie büntetésként a 30. születésnapját szombaton ünneplő labdarúgónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top