Életmód

Két nyolcéves kisfiú rákkutatásra költi a pénzt, amit viccekkel keresnek

Miután egyikük húgáról kiderült, hogy agydaganattal küzd, a két fiú úgy döntött, azzal támogatják őt, amit a legjobban szeretnek: viccekkel.

Alex Travin és Max Chwatko szinte azonnal meg is alapították a Comedy Kids nevű formációt, amellyel ahol csak tudnak, viccet mesélnek. Persze mindezt illő honoráriumért. “Kezdetben 50 centért mondtunk egy jó viccet, de szerencsére most már elég ismertek vagyunk hozzá, hogy kicsit nagyobb összeget is kérhessünk” – mondja büszkén Max, mire Alex hozzáteszi, az egész attól függ, épp hol adnak elő.

Két nyolcéves kisfiú rákkutatásra költi a pénzt, amit viccekkel keresnek

A két kisfiú egyébként az után döntött úgy, hogy ilyen formában támogatják a gyermekrák elleni harcot, hogy Max kishúgáról kiderült, agydaganata van. “Rettenetesen nehéz időszakon ment keresztül a családunk. Az egyetlen dolog, ami valahogy egyben tartott minket, hogy meg tudtuk őrizni a humorérzékünket” – ezt már Max édesanyja, Alonna Travin nyilatkozta a Today című amerikai lapnak.

Hozzátette, a véletlennek köszönhetően tudta meg, hogy kisfia a gyermekrák gyógyítására gyűjt pénzt. “Egyik nap takarítottam a szobájában, és rendbe tettem a táskáját, akkor került a szemem elé egy kézzel írt brosúra, amiben a Comedy Kidset reklámozták. Nagyon meglepődtem a talpraesettségükön” – vallotta be az anyuka.

Két nyolcéves kisfiú rákkutatásra költi a pénzt, amit viccekkel keresnek

Miután a szülők is tudomást szereztek a dologról, úgy döntöttek, besegítenek a fiúknak a szervezésben. A Comedy Kids így juthatott el a helyi termelői piacra, ahol egy nap alatt 20 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük, sőt, mostanra már országosan is ismertek lettek, hála Jimmy Fallonnak, aki a közelmúltban látta vendégül a fiúkat a Tonight Show-ban.

Olvass még többet a jótékonyságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top