Életmód

Ezeken a budapesti strandokon fürödhetsz a legolcsóbban

Akár ezer forintból meg lehet úszni egy felnőtt napijegyet a fővárosban, ha valamelyik strandon szeretnénk hűsölni.

Melyik budapesti strandra érdemes kimenni, ha az ár is fontos szempont? Ennek a kérdésnek a szellemében készített egy strandkörképet a hvg.hu.

Nem meglepő, hogy a pénztárcabarát strandolásnál a patinás fürdők szinte szóba sem jöhetnek, a lap top 10-es listájába egyedül a Gellért gyógyfürdő került be. Csak a nyolcadik helyezett lett Budapest első nyitott fürdője, a népszerű Palatinus is, ahol a felnőtt belépő hétköznap 2800, hétvégén 3200 forintba kerül.

A pünkösdfürdői strand lett a harmadik, ide 1900 forint a felnőtt belépő, de délután négy után 1400-ra csökken. Sőt, szerdán egész nap ennyibe kerül a jegy.

Az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő a második helyre került. A két beltéri és két kültéri medencével rendelkező strandra 1300 forintért lehet bejutni.

Minden időben kereken 1000 forintos belépőjeggyel a csillaghegyi strand az árverseny győztese. A legnagyobb alapterületű, 90 ezer négyzetméteres budai strandon három medencében lehet csobbanni. Azt azért érdemes tudni, hogy ez Budapest leghidegebb strandja, nyáron a medencék vize nem melegebb 21-22 foknál.

A hvg.hu összesítése szerint a tíz strandból hatnál emelkedtek az árak a tavalyihoz képest, többnyire pár száz forinttal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top