Életmód

Fogalmuk sincs a magyaroknak, miből élnek majd nyugdíjasként

A magyarok várják legpesszimistábban a nyugdíjaskort. Ez derül ki az Aegon Nyugdíjfelkészültségi Indexéből.

Az Aegon idén is tizenöt ország adatai alapján készítette el Nyugdíjfelkészültségi Indexét. Egészen katasztrofális adatokat kaptak Magyarországról. A magyarok 71 százalékának például nincs semmilyen vészhelyzeti terve arra, ha a nyugdíj előtt valamilyen ok miatt elapadna a rendszeres jövedelme. Ezzel mi állunk a legrosszabbul a rangsorban – olvasható a Világgazdaságban ismertetett adatokból.

Fogalmuk sincs a magyaroknak, miből élnek majd nyugdjíasként

Míg az embereknek általában olyan pozitív szavak jutnak eszükbe a nyugdíjas évekről, mint a szabadidő, szabadság, öröm, addig a magyarok meglehetősen pesszimisták: a megkérdezett 15 ország polgárai között a legtöbb említést nálunk érte el a bizonytalanság (nálunk 39, átlagban 17 százalékos említés), szegénység (30/13 százalék) és másoktól függés (17/9 százalék).

Ez is érdekelhet Megnézem

A magyarok 55 százaléka az államtól vár pénzt nyugdíjasként, ennél nagyobb arányban csak a spanyolok bíznak az állami nyugdíjban. A megkérdezett magyarok mindössze 4 százaléka érzi megfelelően felkészültnek magát a nyugdíjas évekre. 34 százalék étkezik egészségesen, 24 százalék sportol rendszeresen. Mindkét számmal sereghajtók vagyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top