Életmód

Leszámoltak a futógyilkos medvével

Vélhetően lelőtték azt a fekete medvét, amely egy terepfutó fiatallal végzett még vasárnap Alaszkában. Az emberevő ragadozót már vasárnap megpróbálták elkapni, de hiába lőtték fejbe, elmenekült.

Terepfutó versenyt tartottak Alaszkában vasárnap, ami sajnos tragédiával végződött. Mi is beszámoltunk annak a fiatal futónak a haláláról, akit egy fekete medve marcangolt szét a táv felénél. A vadőrök már akkor megpróbáltak leszámolni a medvével, de az a fejére leadott lövés után elmenekült. 

A hírek szerint a vérengző medvét és három másikat még kedden kapták puskavégre a vadgazdálkodási hatóság emberei, akik értetlenül állnak a tinédzser futó elleni medvetámadás előtt. 

Úgy tűnik, hogy a medve merő agresszióból támadt rá a fiatalra, aki még halála előtt telefonon értesítette hozzátartozóit arról, hogy egy medve üldözi. A verseny szervezői a vadőrökkel együtt egyből a fiú keresésére indultak, akit fél kilométerre a kijelölt ösvénytől, egy sűrű erdőben találták meg órák múltán, az életét kioltó medve még ott őrizte a holttestet. 

A vadgazdálkodási hatóság szóvivője szerint az eset “nagyon szokatlan, olyan, mint amikor valakit villámcsapás ér”. A legutóbbi halálos medvetámadás 2013-ban történt Alaszkában, akkor egy férfit tépett szét egy hím medve az állam belső vidékén. A főváros, Anchorage térségében legutóbb 1995-ben történt súlyosabb támadás, akkor két ember életét oltotta ki egy jávorszarvas tetemét őrző barna medve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top