Életmód

Lényeges, mindenkit érintő változás jön a Facebookon

Új fejlesztést tesztel a Facebook, amivel a profilképek biztonságát igyekszik erősíteni. A levédett profilképeket nem lehet majd tagelni, lementeni vagy képernyő mentést készíteni róluk.

Speciális beállításokat vezet be a Facebook a profilképekkel kapcsolatban. Az egyedülálló megoldásokat jelenleg még csak Indiában tesztelik, de várhatóan majd minden régióban bevezetik.

A Facebook legújabb funkcióival megakadályozhatjuk, hogy mások letöltsék vagy megosszák a profilképünket, de megtilthatjuk azt is, hogy más felhasználókat lehessen bejelölni rajta. Az új funkciók között szerepel egy képernyőmentést tiltó programsor is, amely egyelőre még csak Androidon működik.

Aki aktiválja a profilképvédelmi funkciókat, annak a profilképe kék keretet és kis kék pajzsot kap, ami már önmagában elég visszatartó erővel bírhat. Indiában egy kutatás szerint a nők többsége azért nem az arcáról készült képet használ profilképként, mert tartanak attól, hogy kik és hogyan használják majd fel azt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top