Életmód

Kaptunk Ausztriától egy autópályát, de nem kezdünk vele semmit

Nemsokára a magyar határhoz ér az osztrák S31-es gyorsforgalmi út, viszont a magyar oldalon még egy követ sem tettek arrébb ahhoz, hogy fogadni és folytatni tudják a Bécset Kőszeggel összekötő sztrádát. Pedig csak fél kilométert kellene aszfaltozni.

Már két éve tervben van, hogy gyorsforgalmi utat építenek Bécs és Kőszeg között. Nyugati szomszédaink az elmúlt hónapokat munkával töltötték, és a S31-re keresztelt út hamarosan az osztrák–magyar határhoz ér, a napokban adják át a Rőtfalváig tartó szakaszt.

A Nyugat.hu szerint a magyar oldalon eddig egy kapavágás sem történt, pedig az osztrákok már megtervezték a határon átívelő, Kőszegig tartó szakaszt is, amihez hatástanulmányt is készítettek.

A piros vonal lehet a befutó - forrás: Hello Kőszeg!
A piros vonal lehet a befutó – forrás: Helló Kőszeg!

Eszerint a magyar félnek az 1600 méteres útból mintegy hatszáz métert kellene megépítenie közel 1,8 milliárdos költséggel számolva. Az osztrákok jövőre állnak neki a határig tartó 1 kilométeres szakasz építésének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top