Életmód

Gyerekei kedvéért kockákra cserélte aputestét – alig 3 hónap alatt

A háromgyerekes apa azt mondja, gyerekeinek akarta bizonyítani, hogy az életmódváltás egyáltalán nem korfüggő. Sikerült.

Mikor belevágtam a dologba, az ismerőseim nagyon meglepődtek. Sokan viccelődtek a próbálkozásom, mások azt mondogatták, az én koromban már teljesen felesleges az életmódváltás: úgysem lehetek olyan, mint 15-20 éve. Szerencsére nem vették el a kedvem” – nyilatkozta az Independent című brit lapnak Ben Jackson. A 45 éves, háromgyerekes apuka végül három hónap alatt teljesen átformálta a testét.

Azt mondja, ahhoz, hogy ilyen látványos változást érjen el valaki, elengedhetetlen, hogy a rendszeres mozgás mellett a táplálkozási szokásain is változtasson. “Az évek során lassan megszoktam, hogy főleg este, munka után eszem. Napközben legtöbbször gyorskaját vagy csokit ettem” – mondja, majd hozzáteszi, az alkoholról is le kellett mondania.

Gyerekei kedvéért kockákra cserélte aputestét – alig 3 hónap alatt

Hetente ötször járok edzőterembe, és ma már élvezem az edzéseket. Az elején, bevallom, nagyon szenvedtem: hamar kifulladtam, alig vártam, hogy vége legyen az órának.” Ben a brit lapnak beszélt arról is, hogy nemcsak a külseje, de rengeteg más is megváltozott az életmódváltásnak köszönhetően. “Talán furcsán hangozhat, de mintha kicseréltek volna. Sokkal jobb a koncentrációs képességem, jobban alszom, és otthon, a gyerekekkel is türelmesebb vagyok.”

Ben azért állt a nyilvánosság elé történetével, mert reméli, hogy saját példáján keresztül meggyőzheti korosztályát, hogy változtatni sosem késő.

Olvass még többet az életmódváltásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top