Életmód

Nagy változás jön az M7-esen

Már nem csak beszélnek az M7-es Budapest és a Balaton közti háromsávosításáról, hanem megkötötték a szerződést a tervezési feladatokra is.

Egyre közelebb az az idő, amikor nem arról szólnak majd a hírek nyáron minden péntek délután, hogy hatalmas a dugó az M7-esen. Már korábban is szó volt arról, hogy a sztrádát háromsávossá bővítenék Budapest és a Balaton között, illetve a Balaton és Székesfehérvár között, most viszont már a tervezési szakaszba léphet a dolog. 

Kortörténet az M7-esről

A tervek szerint Budapesttől 72 kilométeren keresztül lenne háromsávos az M7-es bal oldala a Balaton felé, egészen Balatonvilágosig. A bővítés kiterjedne a Balatonvilágos-Székesfehérvár közötti 25 kilométeres szakaszára is. Székesfehérvár és Budapest között az M7-es jobb oldala már háromsávos

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzésén a 1,981 milliárd forintért az UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezette konzorcium nyert. A konzorcium feladata a tervezésen, a megvalósíthatósági és környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésen felül még a környezetvédelmi és az építési engedély megszerzése is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top