Életmód

Újabb fix traffipax épül Budapesten – itt

Bús Balázs óbudai polgármesternek a hétvégi, Szentendrei úti baleset után lett végképp elege, mindenképpen fix traffipaxot akar.

Bús Balázs traffipaxot akar: a hétvégi, műemlékrongálással egybekötött, Szentendrei úti ámokfutás után ismét megkereste Belügyminisztériumot annak érdekében, hogy az országszerte működő VÉDA kamerarendszert építsék ki Óbudán, a Szentendrei  úton is.

Újabb fix traffipax épül Budapesten - itt

A rendőröknek tetszik az ötlet, jelezte a polgármester, ezért bízik abban, hogy meg is valósul. “Az egyik legnagyobb probléma az illegális gyorsulási verseny, jó lenne visszaszorítani, és most különösen szomorú, hogy a legutóbbi ütközésnél egy római műemlék is megsemmisült” – mondta az InfoRádiónak Bús Balázs, Óbuda polgármestere.

Bár a veszélyeztetett időszakokban

ellenőrzéseket tartanak a Szentendrei és a Bécsi úton,

igazán a kamerák tudnák visszaszorítani az ámokfutókat. A telepítés időpontja a polgármester szerint most már elsősorban finanszírozási és közbeszerzési kérdés, az önkormányzat szükség esetén a költségek harmadát állja.

A kamerák elhelyezésére három javaslat született,

ezek közül a BRFK leginkább a Záhony utcai változatot támogatja, amely a polgármester szerint is jó megoldás lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top