Életmód

Rendhagyó módon büntették meg az állatkínzó fiatalokat

Tizenéves fiatalokat ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre állatkínzás miatt az encsi járásbíróság. A fiataloknak speciális büntetéseket talált ki a bíró.

Állatkínzás miatt ítélt el a bíróság két fiatalkorút, akik két évvel ezelőtt agyonvertek egy kiskutyát, és a tettüket le is videózták. Egyikül hat hónap, míg a másik öt hónap börtönbüntetést kapott, egy-egy évre felfüggesztve.

A büntetésnek nevelő jelleget szánt a bíróság, így a felfüggesztett szabadságvesztés mellett pártfogó felügyeletet is elrendelt. Továbbá kötelezte az ifjakat, hogy csoportos foglalkozásokon vegyenek részt, amelynek a tematikájában kell, hogy szerepeljen az állatok védelme, gondozása, az állatkínzás jogkövetkezményeinek tudatosítása. 

A bíró a csoportfoglalkozáson felül előírta a vádlottaknak, hogy olvassák el Csáth Géza Anyagyilkosság című novelláját, illetve nézzék meg a könyv alapján készült Witman fiúk című filmet, majd írjanak egy fogalmazást az állatkínzás lehetséges következményeiről. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top