Életmód

Ezeket edd a penge memóriáért!

A jó memória a táplálkozásnál kezdődik – megmondjuk, mit egyél, hogy vágjon az eszed!

1. Áfonya

Kimondottan jó hír, hogy ezek az édes, lédús bogyók az agyunkra is remek hatással vannak. A Journal of Neuroscience cikke szerint az áfonya segíthet megelőzni a rövidtávú memória romlását, így az elme még tovább éles maradhat.

2. Rozmaring

Sültkrumplihoz, spagettihez, salátához – ideje mindent bőségesen megszórni rozmaringgal, ha jó memóriára vágyunk. A Northumbria University friss felmérése szerint a rozmaringot fogyasztó alanyok 7%-kal jobban teljesítettek a memóriateszteken társaiknál.

Ezeket edd a penge memóriáért! 

3. Kávé

A mindenható koffein! Azt tudjuk, hogy a kávé rövidtávon serkenti a memóriát és a koncentrációt, de hosszútávon még a memóriaromlás megelőzésében is segítségünkre lehet. Plusz valljuk be, amúgy is szükségünk van rá, hogy működjön az agyunk!

4. Olívaolaj

Sok háztartásban amúgy is olívaolajra cserélték már a napraforgóolajat, és ez nem véletlen: az olívaolaj áldásos hatásairól rengeteget hallhattunk. Az olívaolaj húsokhoz, salátákhoz, zöldségekhez de még édességekhez is kiváló alapanyag – az csak extra, hogy megelőzheti a memóriaveszteséget, és sok antioxidánsnak hála képes sokáig frissen tartani az agyat!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top