Életmód

Íme a tudományos módszer, amivel hosszabbá teheted a hétvégédet!

Hiába vánszorognak a munkanapok, a hétvégék mindig igazságtalanul gyorsan elszaladnak – így próbálhatod meg megnyújtani a pihenéssel töltött időt!

Mindannyian arra vágyunk, hogy a munkanapok repüljenek el, a hétvégék pedig tartsanak örökké… csakhogy amilyen igazságtalan az élet, ez többnyire éppen fordítva van! 

De David Eagleman neurológus azt mondja, mégis van megoldás – a szerző The Brain: The Story of You című könyvében ír arról, milyen hétköznapi trükköket tudunk bevetni, hogy kicsit elnyújtsuk, hosszabbnak érezzük a hétvégénket. 

Íme a tudományos módszer, amivel hosszabbá teheted a hétvégédet

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy hétvégéket többnyire ugyanazzal a rutinnal csináljuk végig: pihenünk, kitakarítunk, elmegyünk bevásárolni stb.

Eagleman szerint hosszabbnak tűnhet a hétvége, ha inkább új, izgalmas dolgokat próbálunk ki ilyenkor, elmegyünk egy új étterembe, egy kiállításra, kipróbálunk valami új mozgást, hasonlók. Így sokkal mozgalmasabbnak, tartalmasabbnak és így hosszabbnak is érezhetjük majd a hétvégénket.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top