Életmód

DIY kávés szérum a szem alatti karikákra

Nem kell költened méregdrága szérumokra, ha van benned egy kis kísérletező kedv: készítsd el ezt a házi szemkörnyékápolót, csak két hozzávalóra van szükséged!

Fáj szembesülni vele, de sajnos öregszünk, és ez többnyire leginkább szemeink környékén látszik meg… A szem alatti sötét karikák eltüntetésére persze rengeteg házi praktika és méregdrága krém létezik, de ha mi inkább a letisztult, természetes megoldások hívei vagyunk, próbáljuk ki ezt a házilag is összedobható kávés szérumot!

DIY kávés szérum a szem alatti karikákra

Nem kell hozzá más, csak 7 evőkanál édes mandulaolaj és 3 evőkanál őrölt kávé – ezeket először összekeverjük egy légmentesen záródó befőttes üvegbe és hagyják nagyjából 72 óráig állni (időnként kicsit összerázhatjuk), majd egy befőttesüveg nyakára feszített sajthálón (vagy bármilyen megfelelő szűrőalkalmatosságon) hagyjuk átcsöpögni a folyadékot.

És hogy miért hatékony? A koffein serkenti a vérkeringést, az E-vitaminnal és A-vitaminnal teli mandulaolaj pedig gazdagon ápolja a szemkörnyék érzékeny bőrét. Két hét után kezded el látni igazán az eredményét! 

 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top