Életmód

Hihetetlen! Így segít a banán a leszokásban

Szuper káliumforrás és az elalvásban is segít. De mit tud még a banán, ha rendszeresen fogyasztjuk? Most eláruljuk!

 Ha reggel fogyasztod, feltölt energiával, ha este, segít az elalvásban. Mindeközben még az édességéhséged is csillapítja. És ennél még sokkal többet is tud! Következzen négy ok, amiért megéri rászokni a napi két, érett banán elfogyasztására!

4 meglepő hatás, amire számíthatsz, ha rászoksz a napi két érett banánra

1. Segít legyőzni a másnaposságot

A banánban lévő kálium segít regenerálni a kiszáradt szervezetet, így szuper választás egy átbulizott éjszakát követő reggelen.

2. Természetesen segít a leszokásban

Egyre több embertől hallani, hogy a banán segített leszokniuk a cigiről. A banánban található vitaminok és tápanyagok valóban csökkenthetik a nikotinéhséget, és segítenek átlendülni a krízispontokon.

3. Csökkenti a depressziót

Ha már a krízispontoknál tartunk, a banán még a levertség és a depresszió ellen is hatásos! A depresszióval küzdők szervezete nem termel elég szerotonint – a banánban pedig magas a triptofán aránya, ami elfogyasztva szerotoninná alakul.

4. Jót tesz az agynak

A kálium jó hatással van az idegfunkciókra és a sejtaktivitásra is, ezáltal fogyasztása jobb agyműködést is eredményezhet. Ha a délutáni kávét egy banánra cseréled, nemcsak energikusabb leszel, de az agyad is jobban fog hasítani!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top