Életmód

Így hat a reggeli kávé a szervezetedre

A legtöbben el sem tudjuk képzelni a reggelt kávé nélkül. Van, aki tejesen, van, aki frissen őrölten, van, aki cukorral vagy anélkül szereti, de így vagy úgy teljesen rabja ennek a különleges illatú és ízvilágú fekete italnak. De hogy hat a szervezetünkre a kávé? Elmondjuk!

A reggeli kávézás sokunknál reggeli rituálé, el sem tudjuk indítani megszokott feketénk nélkül a napot. De hogy mit tesz a szervezetünkkel a reggeli kávé? A tudósok ezt is kiderítették.

A kávé legfontosabb és legismertebb hatása a benne lévő koffeinnek köszönhetően, hogy éberebbnek érezzük magunkat, mert blokkolja az adenozin nevű vegyületet érzékelő receptorokat az agyban, emellett stimulálja az adrenalin termelődését is.
Emellett  átmeneti vérnyomás-emelkedést is okoz, mert szűkíti az ereket, és ezzel keményebb munkára készteti a szívet. A kávé hatással van az anyagcserére is, hisz erőteljes vízhajtó hatású, ami ezt jelenti, hogy elvonja a vesékből a bennük tárolódó folyadékot.

Így hat a reggeli kávé a szervezetedre

Tudtad? A szexuális életünkre is pozitív hatással lehet a kávé, ugyanis a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta két csésze kávét isznak, azok kisebb eséllyel szenvednek erekciós zavarokban.

Olvass még a kávéról az NLCafén:

(Forrás: dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top