Életmód

10 szuperegyszerű és hatékony trükk a szúnyogcsípés kezelésére

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta viszketés bosszantóbb. 10 olyan egyszerű, mégis hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípés kezelésére, melyeket bármikor és szinte bárhol bevethetsz.

Kezeld a szúnyogcsípést házilag. Pofonegyszerű módszerek, amelyekre talán eddig egyáltalán nem gondoltál. Praktikák, trükkök, melyet bármikor és bárhol bevethetsz a kellemetlenül viszkető szúnyogcsípések kezelésére.

1. Szúnyogcsípésre banánhéj

Kezeld a szúnyogcsípést banánhéjjal. Ez a Kínából származó trükk gyorsan csillapítja a viszketést. Egyszerűen csak dörzsöld át néhányszor a banánhéj belső felével a csípést, és már el is múlt.

2. A szúnyogcsípésre is hatékony jégkocka

A jégkocka kellemesen és gyorsan hűti, csillapítja a viszketést. Tartsd a bőrödön addig, amíg nem túl kellemetlen a hideg érzés.

3. A hideg kanál is jó szolgálatot tesz a szúnyogcsípés ellen

Néhány percre a mélyhűtőszekrénybe is beteheted a kanalat, de még a nélkül is hatékony megoldást nyújt, ha kissé a csípésre nyomod a konyhafiókból kölcsönzött evőeszközt.

4. Hatékony megoldás szúnyogcsípés ellen az aloe vera

Jó-jó, elismerjük, az aloe vera nem található meg minden otthonban. Pedig könnyebben beszerezhető, mint gondolnád, szobanövényként ugyanis nagyon sok helyen árusítják. A lédús levélből csippents le egy darabkát, helyezd a csípésre, és máris pillanatok alatt kezelted a kellemetlen szúnyogcsípést.

5. Teafaolajjal a szúnyogcsípés ellen

Manapság a teafaolaj sem számít egzotikumnak, bármelyik gyógynövényboltban, sőt a gyógyszertárakban is beszerezhetsz belőle egy kis üvegnyit. Fertőtleníti a csípés helyét amellett, hogy villámgyorsan megszünteti a viszketést.

6. Gyors segítség szúnyogcsípés ellen az almaecet

Nem csupán bizarr ruhadarabokkal védekezhetsz a szúnyogcsípések ellen, hanem az almaecet néhány cseppjével is, amely hasonlóan az aloe verához és a teafaolajhoz, gyorsan csillapítja az égető viszketést is.

7. Alkohollal kezeld a szúnyogcsípést

A gyógyszertári tisztaságú 70 százalékos alkoholt vattára csepegtetve pillantok alatt elmúlik a szúnyogcsípést okozta viszketés.

8. Bazsalikom a hatékony kezelés szúnyogcsípésre

Néhány friss bazsalikomlevelet kissé morzsolj össze, majd dörzsöld át a szúnyogcsípéseket egészen addig, amíg el nem múlnak.

9. Citromleves szúnyogcsípés-kezelés

A citromból frissen kifacsart néhány csepp lé is kellemes érzetet kelt a bőrünkön, a durva betegségeket is okozó szúnyogcsípést pedig villámgyorsan megszünteti.

10. Eukaliptusz-illóolaj a szúnyogcsípések kezelésére

Az eukaliptusz illóolaját nemcsak megfázásos, meghűléses időszakban érdemes használni. Gyorsan elmulasztja a szúnyogcsípéseket is.

10 szuperegyszerű és hatékony trükk a szúnyogcsípés kezelésére

További szúnyogok elleni praktikák az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top