Életmód

Otthon Melege Program: tanácsok hűtővásárláshoz

Íme néhány tanács azoknak, akik hűtőt szeretnének cserélni az Otthon Melege Programban.

Már elérhető az Otthon Melege Program pályázati oldala, ahol hűtő- és fagyasztókészülékekre is pályázhat a lakosság. A profitline.hu összeszedte a hűtőgépcseréhez a legalapvetőbb vásárlási tippeket.

Energiahatékonyság

Akár tízezer forinttal is csökkenhet az áramszámlánk, ha a régi, 400 KWh fogyasztású hűtőt egy 149 kWh fogyasztású A+++ kategóriás hűtőgépre cseréljük le. Egy új, energiatakarékos hűtőszekrény pár év alatt behozza az árát.

A legkorszerűbb készülékek úgynevezett inverter lineáris kompresszorral készülnek. Ez harmadannyi energiafogyasztást és halkabb működést eredményez.

62 éves Bosch hűtő napi használatban - szép, de rengeteget fogyaszt
62 éves Bosch hűtő napi használatban – szép, de rengeteget fogyaszt

No Frost

A modern hűtők elérhetők az úgynevezett Total No Frost rendszerrel, amely nemcsak a normál, hanem a fagyasztó részben sem engedi lejegesedni a hűtőt, ezzel további energiamegtakarítás érhető el.

Sok hely

A profitlne.hu gondol a nagy fazekakra is, így a variálható polcrendszerrel ellátott hűtők beszerzését javasolja. 

A támogatási kérelmeket 2017. augusztus 7. és 28. között, régiónként eltérő időpontokban nyújthatják majd be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top