Életmód

8 jel, hogy egyszerre vagy introvertált és extrovertált

A közhiedelem szerint az introvertáltak mind szégyellősek, az extrovertáltak pedig a társaság arcon pörgős középpontjai. Pedig ez sem fekete vagy fehér, a legtöbb esetben az emberekben keveredik a két jellemző.

Az introvertáltak nem szégyellősek, csak muszáj egyedül lenniük néha ahhoz, hogy feltöltsék az energiáikat, míg az extrovertáltak nem feltétlenül akarnak a társaság középpontjában lenni, csak ugyanezt a feltöltődést a társasági kapcsolataikból szerzik meg. Ennyi a különbség köztük. A legtöbb introvertált egyáltalán nem kap lábrázást és pánikrohamot attól, ha valaki hozzászól a munkahelyen, és az extrovertáltak sem lesznek depressziósak, ha nincs programjuk minden este.

Az emberek többségében keveredik ez a kettő, úgyhogy egyáltalán nem furcsa, ha úgy érzed, hogy nem tudod magad beleszuszakolni egyik kategóriába sem. A középen elhelyezkedő emberek a szituációtól függően engednek teret introvertált vagy extrovertált részüknek, mindkét típus pozitív jegyeit felhasználva a saját boldogulásuk érdekében. Ha ez a 8 jel fennáll nálad is, akkor jó eséllyel te is a két típus keveréke vagy.

1. Egyensúlyozol az egyedüllét és az unalom között

Amikor egyedül vagy, csak idő kérdése, hogy elkezdj vágyódni társaság után, aztán mikor emberek között vagy, feszültté válsz és szeretnél egyedül lenni. Ettől úgy érezheted, hogy neked semmi sem jó, de igazából csak arról van szó, hogy a különböző helyzeteket a hangulatod szerint kezeled.

2. Csendes vagy nagy társaságban, de pár ember között központi szereplővé válsz

Nem szeretsz tömeg előtt beszélni, még egy munkahelyi meeting is nehezedre eshet, közben viszont a közeli barátaiddal teljesen el tudod engedni magad, és simán viszed a szót.

8 jel, hogy egyszerre vagy introvertált és extrovertált

3. Alaposan megváltogatod a barátaidat

Fontos számodra, hogy megértsenek az emberek, ezért nem veszed körül magad hatalmas társasággal. A legkülönbözőbb társadalmi és szociális rétegekből válogatod össze a legjobb barátaidat.

4. A hangulataidhoz különböző barátok illenek

Nehéz úgy fenntartani egy barátságot, hogy egyszer bulizós vagy, máskor pedig csak ülni szeretnél a kanapén és nézni a sorozatokat. Ezért aztán mindenféle hangulatodhoz, tevékenységedhez külön barátod van, akit a helyzettől függően felhívhatsz.

5. Sokan azt gondolják, nem vagy introvertált

Lehet, hogy a valóságban sokkal inkább introvertáltnak érzed magad, de a legtöbben ezt nem látják rajtad, mert amikor másokkal találkozol, akkor épp az extrovertált oldalad van előtérben.

8 jel, hogy egyszerre vagy introvertált és extrovertált

6. Utálod a bájcsevejt

Nem is vagy jó benne, nem tudsz olyan beszélgetésekbe bekapcsolódni, amik kicsit sem érdekelnek, úgyhogy menekülsz a csevegős helyzetek elől. Sosem lesz emiatt belőled tipikus játszóteres anyuka, aki bárkivel, bármiről tud dumálni, ami miatt sokan barátságtalannak gondolhatnak.

 

7. Nem könnyű neked megfelelni

Ahhoz, hogy valakit a szívedbe zárj, több kell egy kellemes közös bulinál. A bizalmad elnyeréséhez sokat le kell tennie az illetőnek az asztalra.

8. A fejedben élsz

Néha menni akarsz bele a világba, máskor meg csak olvasgatnál a foteledben, de egy dolog állandó: folyton gondolkodsz valamin.

A kevert típusok megtanulták, hogy bizonyos szituációkban elővegyék az extrovertált énjüket, mert a túléléshez szükség van az emberi kapcsolatokra. Jól tudnak egyensúlyozni a két énjük között, nem esnek végletekbe. Az biztos, hogy az egyik legjobb dolguk van, mert mindkét típust tökéletesen megértik, így könnyebben ellavíroznak a társas helyzetekben. Ha igazak rád a fenti jellemzők, és kevert típusba tartozol, akkor mától érezd magad nagyon szerencsésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top