Életmód

Bizarr trükk segíthet az elalvásban

Ha a nyugtató tea, az aromaterápia meg a levendulás párna sem segít, mutatunk egy meglepő, de bevethető trükköt a gyorsabb elalvás érdekében!

Rengetegen szenvednek az álmatlanságtól, vagy attól, hogy csak hosszú idő után, nehezen tudnak elaludni. Ilyenkor bevethetünk nyugtató teákat, természetes altatószereket vagy a jó öreg levendulás párnát is, de lehetséges, hogy van egy sokkal egyszerűbb trükk is, ami hatásos lehet!

Bizarr trükk segíthet az elalvásban

A Baseli Egyetem friss kutatása szerint segíthet, ha zokniban alszunk el, a láb melegsége ugyanis hozzájárul a gyors elalváshoz! Bár nyáron annyira nem tűnik praktikusnak az ötlet, a lényeg, hogy elalváskor a végtagok amúgy is elkezdenek átmelegedni, ha pedig mesterségesen felgyorsítjuk ezt a folyamatot, képesek lehetünk “becsapni” szervezetünket, így jobban belehúz majd az alvást elősegítő hormonok termelésébe. Egy próbát mindenképpen megér!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top