Életmód

Megható: sorban álltak az emberek, hogy megöleljék a muszlim fiút

"Megbízol bennem annyira, hogy megölelj?" – tette fel a kérdést Baktash Noori, miközben az egyik legforgalmasabb manchesteri utcán várta a járókelők reakcióját.

A fiatal srác később elmondta, azért állt ki az utcára, hogy bebizonyítsa, a múlt heti manchesteri robbantás és az ahhoz hasonló terrorcselekmények hosszútávon nem érhetik el a céljukat. Szerinte ugyanis a támadások nem egymás ellen fordítják az embereket, sokkal inkább összehozzák őket.

Megható: sorban álltak az emberek, hogy megöleljék a muszlim fiút

Baktash Noori alig egy héttel a 22 áldozatot követelő manchesteri robbantás után állt a város egyik legforgalmasabb utcájára. Mielőtt bekötött szemmel és kitárt karral kiállt volna az utca közepére, Baktash kartonból feliratot készített, melyen ez állt: “Muszlim vagyok, és én bízom benned. Te bízol bennem annyira, hogy megölelj?”

A járókelők először gyanakodva méregették Baktash performanszát, majd mikor elolvasták a táblát, egymás után léptek oda hozzá, hogy megöleljék. Az erről készült videón jól hallható, hogy többen bíztatják is a fiút. “Nem vagy egyedül. Nem vagy kívülálló” – mondta egyikük. “Mind egyformák vagyunk, gondoskodunk egymásról” – mondta egy másik járókelő.

Baktash a nap végén elárulta, egyáltalán nem számított arra, hogy ilyen sokan megölelik majd. Azt mondja, összeszámolni sem tudja, hány megható jókívánságot hallott az emberektől.

Olvass még többet a manchesteri terrortámadásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top