Életmód

Így élhetsz cukormentesebb életet!

Mind szeretjük az édességet, és általában van legalább egy olyan olyan cukros étel az életünkben, aminek nem tudunk ellenállni. A rossz hír azonban az, hogy ha egészségesek akarunk maradni, akkor le kell szoknunk a cukorról.

A felmérések szerint olyan cukortúladagolásban szenvedünk, amire rámehet az egészségünk, ezért lenne nagyon fontos, hogy valahogy visszaszorítsuk a cukor jelenlétét a táplálkozásunkban. Szó sincs arról, hogy most egyik napról a másikra ki kellene tiltanunk minden édességet az életünkből, inkább csak ésszel és egy pár trükkel érdemes átalakítani a desszerteket, hogy cukormentesebben éljünk.

Hogyan együnk édességet cukor nélkül?

Szerencsére ma már tele van a net jobbnál jobb cukormentes receptekkel, amiket könnyedén beilleszthetünk a cukor nélküli étrendbe. Nem mindig ugyanazt az ízt adják, mint a fehér cukros édességek, de egy-két alkalom után már fel sem tűnik a különbség, ha tartjuk magunkat az új édesítőkhöz. Úgyhogy ha magadnak szoktad elkészíteni az édességeket, és nem a boltban készen kapható termékeket szereted, akkor egész könnyen át tudsz állni cukormentes életre.

Így szokhatsz le a cukorról

Pár tipp, amely segíthet, hogy cukormentesen étkezz:

1. Kezdd a könnyű receptekkel!

Ha az elején tartasz a cukormentességnek, akkor a legjobb, ha a pitékkel, muffinokkal és kekszekkel vágsz bele a egészséges édességek sütésébe. Könnyű elkészíteni ezeket úgy, hogy az alapanyagokat lecseréled annak érdekében, hogy cukormentessé és egészségesebbé váljanak.

 

2. Legyen közérdek!

Nehéz úgy tartani magad a cukormentes életmódhoz, ha közben a családod, közvetlen környezeted tömi magába a cukros ételeket. Ezért beszéld meg velük, hogy együtt vágjatok bele a cukormentességbe, már csak azért is, mert semmi kedved kétfelé főzni, sütni.

3. Fedezd fel a cukorhelyettesítőket!

Olyan széles kínálat van már arra, hogy mivel helyettesítheted a cukrot, hogy biztos találsz olyat, ami neked a legjobb. Ha pedig megtaláltad, akkor ragaszkodj is hozzá, és ne hagyd, hogy a régi beidegződések visszaállítsanak a cukorra.

4. Használj mézet cukor helyett!

A méz is remek megoldás lehet, bár fogyókúra esetén nem ajánlott, hogy ezzel váltsd ki a cukrot. De ha az egészséges édesítőt keresed, akkor a méz jó választás, mert olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, mint a B2, B3, B5, B6, B9, vas, magnézium, kálcium, cink.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top