Életmód

Ez a rendhagyó előtte-utána fotó bizonyítja, hogy nem a pluszkilóktól kell megszabadulnod a nyárra

"Nem kell fogynod hozzá, hogy megérdemeld a bikinid!" – ezt üzeni a pozitívtestkép-aktivista lány, aki legyőzte az anorexiát.

Valamilyen érthetetlen oknál fogva hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy amíg az alakunk nem tökéletes, nem érdemeljük meg, hogy felvegyük a bikininket. Megan Jayne Crabbe, a Body Positive Power című könyv szerzője is azon nők közé tartozott egykor, akik a nyarat megelőző és a nyári hónapokat éhezéssel és izzadással töltik, hogy csakis az áhított álomalakra húzzanak bikinit.

Idén azonban Megan, aki nemrég legyőzte az anorexiát, mást üzen a nőknek. A lány most először a nyaralása előtt nem készült, hogy formába hozza magát. Rájött, hogy nem a pluszkilóktól kell megszabadulnia, hanem a tévhittől, hogy azokkal együtt nem méltó a bikinire. Most ezt a felismerést próbálja minél több lányhoz eljuttatni: “A bikinialak nem valami, amit el kell érned vagy ki kell érdemelned, hanem valami, ami egész végig a tiéd volt! Mindannyiunknak megvan a bikiniteste, és mind megérdemeljük, hogy élvezzük a napsütést!”

 Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top