Életmód

Na, így ne kívánj “Boldog névnapot!” Facebookon!

Vállalom, hogy antiszociális szörnyeteg vagyok, aki egyszerre imádja és gyűlöli a Facebookot. Kicsit több lélekkel, légy szíves!

Most akkor nyavalygok egyet a Facebookos névnapi köszöntésekről, mert a születésnapi köszöntésekről Facebookon már nyavalyogtam korábban. Biztos nektek is van olyan ismerősötök, aki mondjuk Erzsébet napon az összes létező Erzsébet nevű ismerősét bejelöli, rosszabb esetben ízléstelen virágos fotót mellékel hozzá. (Persze az ízléstelenség meg ízlés kérdése, de mindegy.) És persze, tudom, hogy jót akar ő, meg hát a névnap Magyarországon valami olyan szentség, ami számomra felfoghatatlan.

De hidd el, te minden ugyanolyan keresztnevű ismerősödet bejelölő felhasználó, ha csak azoknak a névnapos ismerőseidnek írnál pár kedves sort külön üzenetben, akiket valóban kedvelsz, sokkal nagyobb örömöt okoznál.

Nekem nem jön be ez a tucatköszöntés, pláne úgy, hogy sokszor olyan embertől kapom a csoportos köszöntést, aki egyszer rám lehelt a buszon. Biztosan én vagyok a szívtelen, de én az olyan köszöntések után azonnal beállítom, hogy nem kérek értesítést a bejegyzés alatt, hogy ne kelljen számomra ismeretlen Erzsébetek köszönő hozzászólásait olvasni a Facebookon a csodálatos névnapom alkalmával.

Na, így ne kívánj 'Boldog névnapot!' Facebookon!

A másik teljesen felesleges kör, amikor e-mailen köszöntenek cégek, akiktől valaha vásároltam, és így kénytelen voltam elárulni a keresztnevemet nekik. Azonnal megragadják az alkalmat, hogy miközben felköszöntenek ezen a jeles és kivételes napon, gyorsan felajánlanak valami kedvezményt is, és hát  hogy jövök én ahhoz, hogy ne örüljek ennek?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top