Életmód

2 aranyat nyert Ivánfi Brigitta a szkander Eb-n

Szkander Európa-bajnokságot rendeztek a lengyelországi Katowicében. A versenyen összesen tizenöt magyar érem született, Ivánfi Brigitta jobb és balkézzel is lenyomta ellenfelét, így két aranyat nyert.

Május 14. és 21. között rendezték meg a szkander Európa-bajnokságot a lengyelországi Katowicében. A versenyen összesen tizenöt magyar érem született.

A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfőn arról tájékoztatott, hogy az Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyat is nyert. A magyar sportolónő a 70 kilós kategóriában jobb és bal kézzel is kontinensbajnok lett.

A 33 fős szkandercsapat tagjai közül Farkas István szintén aranyérmet nyert a mozgássérült junior kategóriában. A magyar küldöttség a három arany mellett három ezüst- és kilenc bronzéremmel zárta a versenyt. Katowicében az is eldőlt, hogy az idei világbajnokság után Magyarország 2020-ban megrendezheti a Európa-bajnokságot is.

Címlapfotó: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top