Életmód

“Gyógyító kozmetikumok Elisabeth Sigmundtól”

Kezdetben így hívták az egészség ápolására kifejlesztett Dr. Hauschka kozmetikai termékeket.

Nyerjen Dr. Hauschka Rózsa szettet – részletek itt!

“Mi azonban már akkor is az emberek számára fejlesztettük a termékeinket, nem a piacoknak” – meséli Dr. Florian Öxler, a WALA Heilmittel GmbH vállalattörténeti levéltárának vezetője.

“Dr. Rudolf Hauschka számára elsősorban az egészség ápolása volt fontos. Ezért már az 1950-es években döntés született arról a WALA cégnél, hogy olyan kozmetikumokat kell kifejleszteni, amelyek egyenrangúak a gyógyszerekkel.

Komoly elvárásokat támasztottak ezekkel a kozmetikumokkal szemben. Ugyanazokat az elveket kellett követniük, mint a test öngyógyító mechanizmusait aktiváló WALA-gyógyszereknek. A gyógyszerek ezt úgy érik el, hogy harmonizálják a test funkcióit és erősítik a védekező képességét. Az új “WALA”-kozmetikumoktól azt várták el, hogy serkentsék az emberi test legnagyobb szervének, a bőrnek a saját tevékenységét, ezáltal pozitív hatást gyakoroljanak az egész emberi szervezet egészségére.

1967-ben került piacra a natúrkozmetikai termékcsalád.Abban az időben a fogyasztók nem voltak fogékonyak erre a témára. A natúrkozmetikum kifejezés ismeretlen volt. Egyszerűen nem létezett.

A natúrkozmetikumok fogalma jóval később alakult ki, és eddig szerencsénk volt. Előfordulhatott volna ugyanis, hogy a piac igényei egészen máshogy alakulnak. Mi azonban már akkor is az emberek számára fejlesztettük a termékeinket nem a piacoknak. Sokkal inkább arra törekedtünk, hogy emberléptékűek legyenek a termékek, és hogy hasznosítsák a természet gyógyító erejét a bőrápolásban.

Az első Dr. Hauschka bőrápoló krém az 1930-as évekből származik. Rudolf Hauschka ebben az időszakban a svájci Arlesheimben működő Klinisch-Therapeutischen Institut nevű intézetben dolgozott kutatóként és fejlesztőként. Kifejlesztett többek között egy egyszerű bőrápoló krémet is, egy szilika gélt, méhviaszt és sárgabarackmag-olajat tartalmazó alapkrémet, feltehetően a klinikán történő használatra. Rudolf Hauschka már 1935-ben, a WALA alapításának az évében is azt a nézetet vallotta, hogy az ember egészségét teljes körűen kell ápolni, és ehhez megfelelő bőrápolásra is szükség van. Amikor az 1960-as években neki akart látni egy teljes termékcsalád kifejlesztésének, vegyészként nem rendelkezett megfelelő kozmetikai ismeretekkel és tapasztalattal. Az általa készített krémek orvosi, és nem kozmetikai módon hatottak. Ilyen volt például egy általa kifejlesztett rózsakrém. Ezért kívülről hozta be a szükséges szaktudást. Elisabeth Sigmund, bécsi kutató, fejlesztő és kozmetikus személyében, a Dr. Hauschka Kozmetika társalapítójaként. Neki köszönhetjük például a rózsakrém kozmetikai változatát, de sok minden mást is. Elisabeth Sigmund az 1950-es években saját stockholmi kozmetikai intézetében egy holisztikus szemléletű kozmetikai kezelést és egy gyógynövényeken alapuló kozmetikai termékcsaládot fejlesztett ki, amelyek a mai értelemben vett natúrkozmetikumoknak tekinthetők. A WALA-val való közös munka 1962-ben kezdődött, amelyet Elisabeth Sigmund a zsírmentes éjszakai ápolás koncepciójával és a bőr változó bőrállapotok alapján történő elemzésével gazdagított.

Róla kapták nevüket az 1967-ben piacra kerülő termékek is: “Gyógyító kozmetikumok Elisabeth Sigmundtól”. Bár csak az arcápolási termékeket és a selyempúdert nevezték így.

Ma a Dr. Hauschka professzionális választékot kínál sminktermékekből is. A smink készítmények kifejlesztésével kapcsolatos első impulzus Elisabeth Sigmundtól származott. Számára elképzelhetetlen volt, hogy a smink készítmények ne nyújtsanak ápoló impulzust is.

Az első dekorkozmetikai termékek, amelyek 1981-ben piacra kerültek, rúzsok és szájfények voltak. Az ápoló termékekkel megegyezően ápoló hatásuk a megfelelő gyógynövényeken alapul. A szépség érvényre juttatása mellett a természet ápoló és támogató hatékonyságát is magukban hordozzák.”

 

Olvassa el a teljes cikket itt!

Forás: https://www.dr.hauschka.com/hu_HU/

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top