Életmód

Kiakasztották a netezőket a hasukat eltüntető kismamák

Az utóbbi hetekben megszaporodtak azok a furcsa videók, melyeken kismama főszereplők azt mutatják be, hogyan tüntetik el pocakjukat egy speciális légzéstechnika segítségével. Áll a bál.

Pedig a videók egyáltalán nem öncélúak, és még csak nem is egy vadiúj, beteg trend származékai. A felvételeken szereplő leendő anyukák ugyanis kivétel nélkül egy új amerikai mozgásforma, a The Bloom Method követői, amelynek legfőbb célja, hogy a kismamák a várandósság teljes ideje alatt aktív életet élhessenek. Épp úgy, mint a terhességük előtt.

A módszert egy amerikai specialista, bizonyos Brooke Cates álmodta meg, aki állítja, a légzéstechnika többek között azért fontos, mert erősíti a méh és a kismedence izmait, amivel felkészíti a nő testét a szülésre. A szakember azt mondja, a módszernek köszönhetően az általa felkészített kismamáknak a kitolási szakasz legfeljebb 20-30 percet vesz majd igénybe.

Kiakasztották a netezőket a hasukat eltüntető kismamák

Cates saját Instagram-oldalán listázta a módszer egyéb hatásait is. Eszerint a The Bloom Method csökkenti a derék és a medence fájdalmait, megkönnyíti a szülést és felgyorsítja a szülés utáni regenerálódást is. És bár ez valóban jól hangzik, nem mindenkit sikerült meggyőznie. A közösségi oldalakon közzétett videók alatt többen aggodalmukat, sőt nemtetszésüket fejezték ki a módszer miatt.

A legtöbben a babák egészségét féltették: szerintük egyáltalán nem biztonságos az, ha egy kismama holmi “edzés” miatt a bordái közé préseli be gyermekét. Szerintetek?

We love seeing athlete @angigreene add correct core activation exercises to her pregnancy. We call this exercise TBM's Deep Core Hold and recommend that all our mamas do this during pregnancy, along with several of our other deep core techniques. Exercises like this one provide endless benefits that support your body during & post pregnancy. Making sure to add some PF awareness to the exercise (both a softening & strengthening) will also help to build a better relationship with your PF decreasing your chance of incontinence & prolapse. Let's shift the way we see these “normal” pregnancy related issues. Diastasis Recti, PF issues, low back pain, hernias, extremely long pushing times, slow recovery post birth- these are ALL things that can be prevented when adding correct core exercises + being willing to shift core specific movement patterns while pregnant. Let's start approaching our pregnancies as a time to get stronger & more in touch with our bodies not an excuse to sit around and do the opposite. Pregnancy is incredibly empowering if you allow it to be! . . . . . . #fitbump #fitpregnancy #bellypump #thebloommethod #birthprep #boulderbirth #bouldermom #athletes #prenatal #pregnant #pregnancy #pregnancyfitness #pregnancyexercise #prenatalfitness #prenatalworkout #prenatalexercise #fitness #birth #babybump #expecting #labor #diaphragmaticbreathing #boulder #bouldercolorado

The Bloom Method™ (@thebloommethod) által megosztott bejegyzés,

 

Olvass még többet a kismamákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top