Kiakasztották a netezőket a hasukat eltüntető kismamák

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az utóbbi hetekben megszaporodtak azok a furcsa videók, melyeken kismama főszereplők azt mutatják be, hogyan tüntetik el pocakjukat egy speciális légzéstechnika segítségével. Áll a bál.
2017. 05. 20. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Pedig a videók egyáltalán nem öncélúak, és még csak nem is egy vadiúj, beteg trend származékai. A felvételeken szereplő leendő anyukák ugyanis kivétel nélkül egy új amerikai mozgásforma, a The Bloom Method követői, amelynek legfőbb célja, hogy a kismamák a várandósság teljes ideje alatt aktív életet élhessenek. Épp úgy, mint a terhességük előtt.

A módszert egy amerikai specialista, bizonyos Brooke Cates álmodta meg, aki állítja, a légzéstechnika többek között azért fontos, mert erősíti a méh és a kismedence izmait, amivel felkészíti a nő testét a szülésre. A szakember azt mondja, a módszernek köszönhetően az általa felkészített kismamáknak a kitolási szakasz legfeljebb 20-30 percet vesz majd igénybe.

Kiakasztották a netezőket a hasukat eltüntető kismamák

Cates saját Instagram-oldalán listázta a módszer egyéb hatásait is. Eszerint a The Bloom Method csökkenti a derék és a medence fájdalmait, megkönnyíti a szülést és felgyorsítja a szülés utáni regenerálódást is. És bár ez valóban jól hangzik, nem mindenkit sikerült meggyőznie. A közösségi oldalakon közzétett videók alatt többen aggodalmukat, sőt nemtetszésüket fejezték ki a módszer miatt.

A legtöbben a babák egészségét féltették: szerintük egyáltalán nem biztonságos az, ha egy kismama holmi „edzés” miatt a bordái közé préseli be gyermekét. Szerintetek?

 

Olvass még többet a kismamákról az NLCafé oldalán: 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus